«Καμπανάκι» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το χρονοδιάγραμμα του BrexitΟ χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται και θα είναι πολύ αργά για τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή από τα η Γαλλία.

Η προειδοποίηση της Γαλλίας έρχεται μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Παρίσι.

«Η ιδέα ήταν να ειπωθεί ότι ο χρόνος εξαντλείται και δεν θα διαπραγματευτούμε άμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε η πηγή.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Άντι Ρίνε δήλωσε πως ο ίδιος και ο Μακρόν συμφώνησαν σε μια προθεσμία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να παρουσιάσει στην Ευρώπη μια συγκεκριμένη πρόταση για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πηγή δήλωσε αυτό ήδη το μήνυμα που απεστάλη από τον Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο μήνα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 11:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει