Κανένα σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 12:59

ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

«Κανένα σχέδιο διχοτόμησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση «47 χρόνων από την παράνομη και βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους».

Πρόκειται για μαύρη επέτειο με την οποία η Τουρκία επέλεξε να προκαλέσει με δηλώσεις και απαράδεκτες ενέργειες εκτός κάθε διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να στηθεί ανάχωμα από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την ΕΕ και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ – για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και των προοδευτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της Κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού σε αυτή τη βάση».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 13:38

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει