Κανείς από τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος δεν θα ξεπεράσει το 50% στην ΑϊόβαΟ Μπέρνι Σάντερς, Ανεξάρτητος Γερουσιαστής από το Βερμόντ που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών μαζί με άλλους 22 υποψηφίους, δήλωσε ότι κατά την άποψή του δεν αναμένει κάποιος από τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών να ξεπεράσει σε ποσοστό το 50% στην Αϊόβα.

«Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πριν από τέσσερα χρόνια όπως γνωρίζετε, ήμασταν δύο στον προεκλογικό αγώνα και μοιράσαμε τους ψήφους σε ποσοστό 50% ο καθένας,» δήλωσε χθες ο Σάντερς στην Ντάνα Μπας του CNN και στην εκπομπή «State of the Un»on».

«Αυτή την φορά έχουμε έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων και δε νομίζω πως κάποιος θα φτάσει στο 50%,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σχόλιο του Σάντερς ακολούθησε την δημοσιοποίηση από το CNN μιας δημοσκόπησης για την διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού κύκλου των Δημοκρατικών στην Αϊόβα.

Η δημοσκόπηση αυτή έδωσε ποσοστό 24% υπέρ του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον Σάντερς να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις, με ποσοστό 16%.

Ο Σάντερς δήλωσε στην Ντάνα Μπας ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των προεδρικών υποψηφίων για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο ίδιος αισθάνεται αισιόδοξος για την προσέγγιση που ακολουθεί η προεκλογική του εκστρατεία στην Αϊόβα, αλλά και για την προσωπική απήχησή του στους ψηφοφόρους της Αϊόβα, με βασικά ζητήματα την στασιμότητα των μισθών, την κλιματική αλλαγή, αλλά και την αναδιανομή του πλούτου.

Κοιτώντας την επόμενη χρονιά, ο Σάντερς δήλωσε πως πιστεύει ότι έχει μία «εξαιρετική» ευκαιρία να νικήσει στην Αϊόβα και είπε πως αμέσως μετά, θα νικήσει στο Νιου Χάμσαϊρ.

«Δεν θα πάρουμε το 50% των ψήφων στην Αϊόβα. Δε νομίζω ότι κάποιος θα το πάρει,» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε μία δυναμική πιθανότητα να είμαι ο υποψήφιος που θα νικήσει τον χειρότερο πρόεδρο στην μοντέρνα ιστορία αυτής της χώρας, τον Ντόναλντ Τραμπ.»

Πηγή: CNN, ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, 11:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει