Κατά 17,6% υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 09:59

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά όχι τόσο έντονα όσο τους προηγούμενους μήνες, έδειξαν τα στοιχεία του κλάδου την Πέμπτη, υποδηλώνοντας μια αργή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία επλήγη σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού.

Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση στα 1.281.740 οχήματα στην ΕΕ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, έδειξαν τα στοιχεία της ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Αύγουστο, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 17,6% στα 884.394 οχήματα, όταν όλες οι χώρες στην περιοχή, πλήν της Κύπρου, εμφάνισαν πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Έντονη ήταν η “κάθοδος” των πωλήσεων σε Γερμανία και Γαλλία και πιο μικρή στην Ιταλία

Τα μεγέθη αυτά ακολουθούν μετά τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατά 24,1% τον Ιούνιο και κατά 56,8% τον Μάιο.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen Group σημείωσαν πτώση 24,2% τον Αύγουστο, ενώ οι Renault και PSA Group κατέγραψαν πτώση 22,8% and 19% αντίστοιχα.

Ανοδικά κατά 6,3% κινήθηκαν οι πωλήσεις της BMW, ενώ η ανταγωνίστρια Daimler είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 17,4%.

Τους πρώτους 8 μήνες του έτους, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά περίπου το 1/3 καθώς το lockdown του κορονοϊού ανάγκασε τους κατασκευαστές να κλείσουν τα σαλόνια αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 09:59

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει