Κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσιας υγείαςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020, 17:25

Σήμερα, 06-12-2020, κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσιας υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η Αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο.

Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη  και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των ΜΑΤ. 

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα,

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020, 17:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει