Καταγγελία Μπέου για την βλάβη στον αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ και απάντηση Μαυρογιάννη (Photos)

Την καταγγελία του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε η καθυστέρηση αποκατάστασης της βλάβης του αγωγού που μεταφέρει το νερό των λυμάτων στη θάλασσα, στο Αγκίστρι, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, συνοδευόμενη μάλιστα και από φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μπέου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΟΛΟΣ 2014» έχει ως εξής:

Από τις αρχές Μαρτίου είναι σπασμένος αγωγός στον Βιολογικό – Παντελής απραξία και απουσία από τα προβλήματα της πόλης του κ. Σκοτινιώτη

Συνεχή είναι τα προβλήματα που διαπιστώνει στο πολεοδομικό συγκρότημα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΟΛΟΣ 2014», κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος, στις επισκέψεις που πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση σε διάφορες περιοχές – συνοικίες της πόλης, καθώς επίσης και στους οικισμούς και τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, γίνεται μάρτυρας και δέκτης αναρίθμητων προβλημάτων κι ανεπίτρεπτων καταστάσεων, που όχι μόνο αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης, αλλά συγχρόνως δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, ή ακόμα χειρότερα, επιβαρύνουν τις τσέπες τους.

Τρανή απόδειξη της παντελούς απουσίας της παρούσας δημοτικής αρχής από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι ο σπασμένος αγωγός στην περιοχή του Βιολογικού, από τον οποίο από τις αρχές Μαρτίου πέφτουν και πάλι τα λύματα στον Ξηριά και από εκεί στη θάλασσα.

unnamed1.jpg

Η δημοτική αρχή ωστόσο, συνεχίζει ακάθεκτη το «έργο» της: να έχουν περάσει δέκα ημέρες περίπου κι ακόμα ο αγωγός να παραμένει σπασμένος και τα λύματα, έστω και επεξεργασμένα κατά τη ΔΕΥΑΜΒ, να τρέχουν ανεξέλεγκτα στον δρόμο. Η απραξία και η αδιαφορία στο μεγαλείο τους! Την ίδια στιγμή βέβαια, οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους στην ΔΕΥΑΜΒ για ύδρευση και αποχέτευση.

Οι αλλεπάλληλες βλάβες στους αγωγούς της ΔΕΥΑΜΒ θέτουν επιτακτικά την ανάγκη να προκηρυχθεί άμεσα μελέτη για την κατασκευή παράλληλου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων έτσι ώστε να προστατευθεί ο Παγασητικός. Για ένα τέτοιας σημασίας έργο είναι προφανές ότι μια μελέτη σκοπιμότητας και μόνο δεν αρκεί.

«Ο κ. Σκοτινιώτης θα πρέπει κάποια στιγμή να αφήσει το lifestyle και να θυμηθεί ότι για λίγο καιρό ακόμα είναι Δήμαρχος αυτής της πανέμορφης πόλης, που ο ίδιος και οι συνεργάτες του καθημερινά καταστρέφουν», δήλωσε ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

unnamed2.jpg

Ο ίδιος τόνισε πως θα παραμείνει σταθερός στον στόχο του, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός και φυσικά είναι η δημιουργία μιας πόλης – πρότυπο, μιας πόλης που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών της.

«Γυρνάμε στην πόλη με τους συνεργάτες μου και διαπιστώνουμε συνεχώς προβλήματα. Και ξέρετε ποιο είναι το θέμα; Ότι ξέρουμε, ότι με αυτό που κάνουμε δυσκολεύουμε τον απόντα κ. Σκοτινιώτη γιατί τον αναγκάζουμε να εργαστεί. Δήμαρχος σημαίνει δουλειά και μάλιστα σκληρή, όχι καρέκλα. Εμείς αυτό ξέρουμε, αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Αν κάποιοι δυσκολεύονται, ας αποχωρήσουν από τώρα. Ούτως ή άλλως, ο κόσμος ήδη έχει δείξει ότι μετά τις εκλογές, οι κύριοι αυτοί θα αποτελούν παρελθόν

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου ξεκαθαρίζει πως θα παρακολουθεί το θέμα του αγωγού και θα επανέλθει με νέα παρέμβαση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, έως ότου η δημοτική αρχή το επιλύσει.

Απάντηση Λεωνίδα Μαυρογιάννη

Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης απάντησε ως εξής:

«Ο κ. Μπέος, περαστικός προφανώς για Αθήνα, είδε στα φανάρια του Βιολογικού στη «Μπουρμπουλήθρα» τον πίδακα νερού και μηχανήματα να εργάζονται και νόμισε ότι έβλεπε μια συνήθη εικόνα βλάβης αγωγού ύδρευσης.

Δεν φαντάστηκε, φυσικά, αλλά ούτε και φρόντισε να ενημερωθεί ότι πρόκειται για την τελική φάση της αποκατάστασης βλάβης του αγωγού που μεταφέρει το νερό των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα, στο Αγκίστρι. Ο πίδακας δε που είδε, είναι τα υπόγεια υφάλμυρα νερά της περιοχής που έβγαζαν με δύναμη έξω, από την τάφρο εργασίας, οι ηλεκτρικές αντλίες του αναδόχου για να μπορέσει να αποκαταστήσει τη βλάβη του άδειου αγωγού. Για όσους γνωρίζουν είναι τόσα τα υπόγεια νερά της περιοχής που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης αλλά δυστυχώς είναι υφάλμυρα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει