Καταγγελία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ζούμε σε μια κοινωνία υπό μνημονικό-καθεστώς ακραίας εξαθλίωσης και καταστολής. Καθημερινά η δημοκρατία παραβιάζεται, μέσα και έξω από τη βουλή, με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, τους κρατικούς αλλά και τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Στην Λάρισα το απόγευμα της Παρασκευής, οι εικόνες αστυνομικής βίας- πρωτοφανείς για την πόλη- το επιβεβαιώνουν. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρωμένοι για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην νομιμοποίηση του νεοναζισμού, με την ορκωμοσία του πρωτοπαλίκαρου της συμμορίας της ΧΑ, πρώτα αποκλείστηκαν μακριά από τον χώρο της ορκωμοσίας και στη συνέχεια δέχθηκαν βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, οπαδοί της νεοναζιστικής ΧΑ συγκεντρωμένοι έξω από το Ωδείο φώναζαν φασιστικά συνθήματα, χαιρετούσαν ναζιστικά και απεύθυναν υβριστικές χειρονομίες προς τους διαδηλωτές. Όλα αυτά βέβαια υπό την πλήρη ανοχή των δυνάμεων της ΕΛΑΣ που για άλλη μια φορά άφησε να φανεί το πραγματικό ακροδεξιό της πρόσωπο. Χρησιμοποιώντας ακραίες κατασταλτικές πρακτικές (δακρυγόνα, κρότου λάμψης, γκλοπιές)δημιούργησαν τεχνητή ένταση με σκοπό την διάλυση του αντιφασιστικού μπλοκ, ενώ υπέθαλπαν εξόφθαλμα τους χρυσαυγίτες αφήνοντάς τους να μοιράζουν υλικό ελεύθεροι και τελικά να μπουν ανενόχλητοι στην αίθουσα που θα γινόταν η ορκωμοσία.

Οι επιθέσεις της αστυνομίας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν ανέχονται το φασισμό στις πόλεις και τις γειτονίες τους παραβιάζει ξεκάθαρα την δημοκρατία. Το ίδιο και η απαθής στάση του περιφερειάρχη της ΝΔ και των λοιπών παρατρεχάμενων του που έκαναν σαν να μην τρέχει τίποτα και δεν έκαναν την παραμικρή προσπάθεια για να διαφυλάξουν την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία μιας ανοικτής και δημόσιας, υποθετικά, διαδικασίας, όπως η ορκωμοσία του περιφερικού συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της αστυνομίας που μόνο στόχο είχε να διαλύσει τους δημοκρατικούς πολίτες της Θεσσαλίας, αφήνοντας έτσι χώρο στους φασίστες να δρουν.

Καταγγέλλουμε την ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που με το ένα χέρι χαϊδεύει τα φασιστοϊδή της ΧΑ και με το άλλο επιτίθεται αδυσώπητα σε αυτούς/ες που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στο «τέρας», σε όσους/ες παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και πραγματική δημοκρατία.

Ξέρουμε πως οι μέρες τους είναι μετρημένες. Ξέρουμε πως ότι και αν κάνουν θα τους ρίξουμε, μαζί με το διεφθαρμένο και σαπισμένο σύστημα τους, γιατί η ομορφιά και η ζωή θα νικήσουν το φασισμό, το φόβο και τα μνημόνια της εξαθλίωσης.

Καμία ανοχή στους φασίστες, συνένοχοι όσοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ή εμείς ή αυτοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει