Καταγγελία: Το αδιαχώρητο στο Blue Star Delos


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 22:34

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του zougla.gr, το Blue Star Delos, το οποίο καταφθάνει το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά με προηγούμενο σταθμό το νησί της Πάρου, φαίνεται να έχει πληρότητα… μεγαλύτερη από το 100%! Όπως μας περιγράφει ο αναγνώστης, μέσα στο καράβι γίνεται το αδιαχώρητο και είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Θυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο τα καράβια δεν μπορούν να έχουν πληρότητα μεγαλύτερη από 85%, λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Ακολουθεί το μήνυμα του αναγνώστη:

«Μόλις πληροφορήθηκα από φιλικό μου άτομο, το οποίο βρίσκεται στο πλοίο BLUE STAR DELOS, που ξεκίνησε από Σαντορίνη για Πειραιά, ότι ενώ ήταν ήδη γεμάτο, έφθασε στο λιμάνι της Πάρου για να παραλάβει και άλλο κόσμο.

Αυτή τη στιγμή γίνεται το αδιαχώρητο μέσα στο καράβι, κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, μέσα και έξω, αφού δεν υπάρχει πλέον χώρος, ακόμα και κάτω στο πάτωμα. Είναι ασφυκτικά γεμάτο. Για ποια 65% ή 85% πληρότητα μιλάμε. Έχει ξεπεράσει το 100% και θα μπουν ακόμα και άλλοι επιβάτες από το επόμενο λιμάνι. Φυσικά δεν κρατάνε αποστάσεις γιατί δεν είναι εφικτό λόγω συνθηκών.

Τι μέριμνα έχει λάβει η Κυβέρνηση για αυτούς τους επιβάτες; Θα εφαρμόσει το τεστ κατά την έξοδο σε όλους αφού προέρχονται και από επικίνδυνους προορισμούς; Θα ιχνηλατήσει την πορεία τους στη συνέχεια; Αν κάποιος μολυνθεί στο πλοίο -αφού η μάσκα δεν είναι πανάκεια για μια διαδρομή 10 και βάλε ωρών- ποιoς θα ευθύνεται, ο επιβάτης, η Εταιρία που υπερφόρτωσε εν γνώσει της σε καιρό πανδημίας το πλοίο ή η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για τις περιβόητες στρατηγικές διαχείρισης;  

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Blue Star Delos (και όχι μόνο)  έγινε και χθες, θα γίνει και τις επόμενες μέρες. Πόσοι άνθρωποι τελικά που θα διασκορπισθούν στη χώρα θα γίνουν βόμβες μόλυνσης και μετάδοσης του ιού και ποιος θα φέρει την ευθύνη; Περιμένω να μάθω τι θα γίνει μόλις το πλοίο θα φτάσει στον Πειραιά. Να δω τα αντανακλαστικά των θεσμικά υπεύθυνων.

Εδώ θα είμαστε άλλωστε. Την απάντηση φυσικά την γνωρίζουμε όλοι μας. Με θλίβει όμως όταν διάβασα πως έκοψαν πρόστιμο σε ένα μαγαζάκι χθες επειδή μετά τις 12 το βράδυ, κλείνοντας το μαγαζί του ο ανθρωπάκος, 2-3 άτομα έτρωγαν ακόμα την τυρόπιτά τους απέξω. Δεν έχω λόγια»…

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 22:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει