Καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ΚίναΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 04:37

Στην ηπειρωτική Κίνα ανακοινώθηκε σήμερα ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε ένα 24ωρο τον τελευταίο μήνα και πλέον, κάτι που μοιάζει να υποδεικνύει πως το κύμα μολύνσεων του τελευταίου διαστήματος καταλαγιάζει, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν επ’ ευκαιρία της εορταστικής περιόδου για το νέο σεληνιακό έτος, η οποία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη για τον εντοπισμό 20 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, αριθμό μειωμένο σε σχέση με τα 30 της προηγουμένης και τον χαμηλότερο από την 31η Δεκεμβρίου, όταν είχαν διαγνωστεί 19 κρούσματα.

Μόλις έξι περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, πέντε στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και μία στη Σαγκάη. Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν, που το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυξήθηκε σε 28 από 12 την προηγουμένη, πάντως.

Μετά την εκδήλωση του σοβαρότερου και πιο επίμονου ξεσπάσματος της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τον τελευταίο μήνα, οι Αρχές στις περιοχές που πλήττονταν επέβαλαν επιθετικά μέτρα, lockdown, απαγόρευση μετακινήσεων από τη μια περιοχή στην άλλη, κι έκαναν μαζικά τεστ για να αποτρέψουν την εκδήλωση δεύτερου κύματος. Αρχικά το ξέσπασμα έπληξε την επαρχία Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο, κατόπιν το επίκεντρο μεταφέρθηκε στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν.

Παρά τη μείωση των μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές συνεχίζουν να συστήνουν μεγάλη προσοχή και να αποθαρρύνουν τα ταξίδια ενόψει της εορταστικής περιόδου (φέτος ξεκινά την 11η Φεβρουαρίου). Ο αριθμός των πολιτών που θα ταξιδέψουν φέτος στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αναμένεται να είναι μειωμένος κατά πολύ.

Στα νοσοκομεία της Κίνας συνεχίζουν να νοσηλεύονται 1.304 ασθενείς με τον COVID-19 (–107 από την προηγουμένη), 36 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–13).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.669 μολύνσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 04:37Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει