Καταδικάζω σθεναρά την κυνική κίνηση της Ρωσίας να τερματίσει την συμφωνία για τα σιτηράΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, 14:36

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε «κυνική κίνηση» την απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει την συμμετοχή της στην συμφωνία για τα σιτηρά, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεχίσει να εργάζεται για την διαφύλαξη της επισιτιστικής ασφάλειας για τις φτωχές χώρες.

«Καταδικάζω σθεναρά την κυνική κίνηση της Ρωσίας να τερματίσει την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά , παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ και της Τουρκίας» τονίζει με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης, σημειώνει ότι «η ΕΕ εργάζεται για να διασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια για τους ευάλωτους του κόσμου. Οι λωρίδες αλληλεγγύης της ΕΕ θα συνεχίσουν να φέρνουν αγροδιατροφικά προϊόντα από την Ουκρανία και προς τις παγκόσμιες αγορές».

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την συμμετοχή της στην διεθνή συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας λίγες ώρες μετά την ουκρανική επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας.

Η ισχύς της συμφωνίας για τα σιτηρά εκπνέει τα μεσάνυκτα και η Μόσχα ανακοίνωσε ότι «η συμφωνία τερματίζεται ντε φάκτο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023, 14:38Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει