Καταμετρήθηκαν 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 06:41

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι έως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 20 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έξι περιπτώσεων εντόπιας μετάδοσης και 14 «εισαγόμενων», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Και τα έξι κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ, όπου υπάγεται διοικητικά η πόλη Τσινγκντάο.

Στην Τσινγκντάο βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία μαζικών τεστ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε θωρακολογικό νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με τον κορωνοϊό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Επτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 241 άνθρωποι, οι τέσσερις εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.611 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 06:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει