Καταρρέει η Μονάδα Νόσου Αλτσχάϊμερ στο Βόλο

Σύμφωνα με αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την υποχρηματοδότηση της «Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ και συγγενών διαταραχών Βόλου» επισημαίνει σε αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών.

Η αναφορά του βουλευτή έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς της «Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ και συγγενών διαταραχών Βόλου», στην οποία περιγράφεται η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ Βόλου, η οποία αποτελεί τη μοναδική δομή οικοτροφείου της νόσου σε όλη τη Θεσσαλία, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υποχρηματοδότησης.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων εκκρεμεί εδώ και πέντε μήνες, με τα λειτουργικά έξοδα να συσσωρεύονται συνεχώς, θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Μονάδας και τη διαμονή των ενοίκων. Η Μονάδα Αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάϊμερ είναι συγχρηματοδοτούμενη από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο λήγει στις 31/12/2015 εγείροντας ανησυχίες για το μέλλον της.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωση της «Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάϊμερ και συγγενών διαταραχών Βόλου» και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της και την περίθαλψη των ενοίκων της» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει