Κινητοποίηση Λαϊκών Επιτροπών και Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση νομοσχεδίου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
Κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών και της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου
Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία Λαϊκών Επιτροπών στο Νοσοκομείο
Βόλου στα πλαίσια των πανελλαδικών παρεμβάσεων του ΠΑΜΕ για τα ζητήματα της Υγείας.
Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα στις 10 το πρωί δεκάδες εργαζόμενο, άνεργοι και συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Καραγάτς –Χιλιαδούς –Αγίου Βασιλείου, καθώς και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ως ένα πρώτο βήμα διαμαρτυρίας που θα κορυφωθεί την Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα με το συλλαλητήριο που διοργανώνει στην πλατεία Πανεπιστημίου το ΠΑΜΕ ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.
Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεση τους στον επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.
Με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια. Με μειωμένα τα κονδύλια για την υγεία, το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα υπολειτουργούν, με δραματικές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς. Η δρομολογούμενη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Καλούμε σε αγώνα για:
Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
Να καταργηθούν τα χαράτσια. Να αποφασίσουν οι υγειονομικοί να εξετάζουν και να νοσηλεύουν δωρεάν το λαό, τους ανέργους.
Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
Για πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.