Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 15:35

Από σήμερα 17/4 οι κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού ξεκινούν κινητοποιήσεις με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού, με στάσεις στο μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής (12-3μ.μ) και αποχή εργασίας και συσσιτίου από την Τρίτη 22/4.

Οι κρατούμενοι παράλληλα συνυπογράφουν τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι κρατούμενες και κρατούμενοι  των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα που εξεγέρθηκαν στις 9/4 μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου.

Μετά την αναγγελία των κινητοποιήσεων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε έρευνα χθες το βράδυ σε κελιά της πτέρυγας Δ2, όπου κρατούνται οι Βαρελάς και Μαζιώτης, «με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό μας ενώ ταυτόχρονα μετήγαγε εκδικητικά τον συγκρατούμενό μας Δημάκη από τη Δ΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων του Κορυδαλλού που από τις 13/4 απέχουν από την εργασία» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κρατούμενοι.

«Είναι προφανές ότι η καταστολή είναι η μόνη απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε Δομοκό, Κορυδαλλό, Ελαιώνα, Χανιά και την επέκτασή τους σε Μαλανδρίνο, Κέρκυρα. Καταστολή η οποία ξεκίνησε από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που εκδηλώθηκε στάση στο μεσημεριανό κλείσιμο στις 20/3 με την μεταγωγή Ρούπα, την προληπτική μεταγωγή Μαζιώτη στις 24/3 στο Δομοκού, την επέμβαση των ΜΑΤ στην εξέγερση του Ελαιώνα μετά το θάνατο της κρατούμενης Αζιζέ Ντενίρογλου και συνεχίζει με τις έρευνες στο Δομοκό και τη μεταγωγή Δημάκη στα Γρεβενά» σημειώνουν οι κρατούμενοι της Δ2 Πτέρυγας των φυλακών Δομοκού και συνεχίζουν:

«Το υπουργείο παρά τις εξαγγελίες της γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, που υποσχέθηκε στις συναντήσεις με κρατούμενους ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση, αποδεικνύει ότι δεν έχει σκοπό να προχωρήσει πριν να υπάρξει θάνατος κρατουμένων από κορωνοϊό στις φυλακές».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 15:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει