ΚΙΝΗ.Μ.Α ΟΤΑ Μαγνησίας: Όλοι στην αυριανή απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, απαιτούσε να μπει ένα τέλος στη φρίκη αλλά οι μηχανισμοί του χρηματιστηριακού κεφαλαίου απαιτούν μια φρίκη χωρίς τέλος. Το παζάρι των τελευταίων μηνών για μια «έντιμη» συμφωνία με τη τρόικα οδηγήθηκε σε ένα τέλος. Το κεφάλαιο έκλεισε δεκάδες επιχειρήσεις μέχρι νεωτέρας (lockout) και εκβιάζει στον έσχατο βαθμό για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Πόσο θα παραμείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις; Μέχρι πότε θα είμαστε έρμαιο στις διαθέσεις και τα συμφέροντα αυτών που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και καρπώνονται το αίμα και τον ιδρώτα μας; Μέχρι πότε θα ακούμε τα σχέδια «έκτακτης εθνικής ενότητας», δηλαδή τα σχέδια της ταξικής συνεργασίας όπου υποτίθεται πως εργαζόμενοι και κεφάλαιο έχουν κοινά συμφέροντα;

Ταυτόχρονα, το κεφάλαιο αποφάσισε την κινητοποίηση μικρομεσαίων στρωμάτων που καταστρέφονται από τις τράπεζες, τον ανταγωνισμό, τη σύνθλιψη του εργατικού εισοδήματος, των συντάξεων και τη φοροκαταιγίδα των μνημονίων. Το κεφάλαιο απαιτεί μια κοινοβουλευτική διαχείριση των αναγκών και των συμφερόντων του με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με την επέκταση του κράτους έκτακτης ανάγκης, την περιστολή (ίσως και αναστολή) των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και, κυρίως, τη δημιουργία μιας ατέλειωτης στρατιάς υποτελών κι εξαθλιωμένων υποψήφιων σκλάβων.

Ποιος θα πληρώσει την κρίση; Εμείς ή αυτοί; Πρόκειται πλέον για έναν ταξικό αγώνα ζωής και θανάτου.

Το αδιέξοδο είναι διπλό:

• Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ δεν έχουν καμιά άλλη απάντηση για το ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους και συνακόλουθα για το χρέος της Ελλάδας παρά μόνο την ύφεση, τη μαζική ανεργία και τη κοινωνική καταστροφή (μισθοί, συντάξεις, υγεία, πρόνοια).
• Η κυβέρνηση ταξικής συνεργίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όντας η ίδια προϊόν ενός σάπιου συμβιβασμού, βάζει σήμερα κι όλας πάνω απ’ όλα την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και παραδίδει με νέο μνημόνιο τα εργατικά και κοινωνικά συμφέροντα στον Προκρούστη των απαιτήσεων των αφεντικών.

Όλες οι δυνάμεις της αντίδρασης οργανώνονται για να κρατήσουν την κοινωνία μέσα στο βυθό της καπιταλιστικής κρίσης, χωρίς ανάσα, χωρίς καμιά ελευθερία.

Η κοινωνική χειραφέτηση είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων, της εργατικής τάξης που επιλέγει η ίδια μέσα στους αγώνες, τα όπλα, τις μορφές οργάνωσής και το δρόμο για τη κοινωνική της απελευθέρωση από όλα τα δεσμά καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα! Οργανώνουμε τις δυνάμεις όλων των αγωνιζόμενων εργατικών και κοινωνικών δυνάμεων στο δρόμο της καθολικής χειραφέτησης.

Μας έχουν εκπαιδεύσει ότι η ζωή που ονειρευόμαστε είναι μια χίμαιρα. Ας κάνουμε δυνατά, όλα αυτά που μας πλασάρουν ως αδύνατα.

Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας για την κατάργηση του νέου μνημονίου κι όλων των μνημονίων.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ

ΔΟΥΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει