Κι αν γλυτώσαν από το Γουδί, τους περιμένει η κάλπη…

ΑΡΘΡΟ του Χρήστου Πασαλάρη

ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΡΟΝΟΣ από τις εκλογές του Μαϊου ,με τη δόλια πατρίδα μόνιμα βυθισμένη ως το λαιμό στη χειρότερη κρίση της ιστορίας της. Και με την κατοχική κυβέρνηση να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες εξόδου από την κρίση ,αρκετές λίαν επιτυχείς,( που μακάρι να είχαν γίνει από τον Οκτώβριο του 1981) ,πλην όμως όχι πλέον ικανές να αναστρέψουν το αμετάκλητα καταδικαστικό δημόσιο αίσθημα . Καταδικαστικό όχι μόνον εναντίον αυτής αλλά και εναντίον ολοκλήρου του πολιτικού συστήματος, από κορυφής μέχρις ονύχων….

ΟΙ ΑΣΚΟΥΝΤΕΣ σήμερα θεσμικές εξουσίες – Ανώτατος Αρχων ,Πρωθυπουργός, Αρχηγοί κομμάτων ,αλλά και ανώτατοι παράγοντες της δημόσιας ζωής ( μη εξαιρουμένων των «βαρόνων» των ΜΜΕ αλλά και των καραγκιόζηδων του συναφιού μας)-καθώς μονομαχούν στο απάνθρωπο «Κολοσσαίο» των Βρυξελλών, γνωρίζουν ενδόμυχα ότι λειτουργούν ως πολιτικά μελλοθάνατοι .Και αναμένουν από τους αφέντες της ξένης κατοχής που τους παρακολουθούν να δείξουν με τον αντίχειρα ποιοί θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν…

ΤΟ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ κατόρθωμα των ανθρώπων του Συστήματος είναι ότι, για την ώρα, απέτρεψαν την από μηνών σοβούσα επαναστατική έκρηξη. Αυτήν που θα οδηγούσε στο Γουδί καμιά εικοσαριά «κεφαλές», άμεσα υπεύθυνες για την εθνική τραγωδία των τελευταίων ετών. Με αλάνθαστες τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης (όπως «δώστε στη σκατόμαζα άφθονο Σουλεϊμάν ώστε να την παραλύετε» ή «πείτε της εκατό φορές ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ώστε να την κάνετε συνένοχο» ) κέρδισαν πολύτιμο χρόνο.. Αλλά δεν έσβησαν την συσσωρευμένη οργή του λαού..

ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΤΕΙΑΣ στο δημοσιογραφικό λειτούργημα,(που τόσο βαριά ευθύνεται για τη σημερινή κρίση ) πείθουν ότι αυτή τη φορά η καταδίκη του παλαιού πολιτικού συστήματος ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ .Το «μαύρο» που θα πέσει στις εκλογές ( όποτε γίνουν ) θα μείνει στην ιστορία. Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ πια ότι εδώ και 40 χρόνια οι κυβερνήσεις , τόσο οι αποδώ όσο και οι αποκεί, ευθύνονται διότι:

-Δεν θέλησαν ούτε κατάφεραν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, που ήταν και μένει η μεγαλύτερη μάστιγα της πατρίδας.

-Δεν θέλησαν ούτε κατάφεραν να στήσουν ένα , έντιμο, ακομμάτιστο, αποτελεσματικό κράτος.

– Δεν θέλησαν ούτε κατάφεραν να στριμώξουν τη γραφειοκρατία, με τον τετράπαχο δημόσιο τομέα της.

– Δεν θέλησαν ούτε κατάφεραν να καταργήσουν το φαυλεπίφαυλο πελατειακό σύστημα.

– Δεν θέλησαν ούτε κατάφεραν να μαζέψουν τους εργατοπατέρες ( καλή ώρα και της ΟΛΜΕ ) με τα ασύδοτα ρετιρέ τους.

– Δεν κατάφεραν να εξοβελίσουν τους πειρασμούς του μαύρου χρήματος, με τα φακελάκια και τις μίζες.

– Δεν κατάφεραν να εκπαιδεύσουν σπαρτιατικά το λαό μας ώστε να μην τεμπελιάζει, να μην ξενυχτάει, να μη ρουσφετολογεί, να μην εμπορεύεται την ψήφο του, να εργάζεται ο ίδιος χωρίς να καταφεύγει σε μετανάστες.

– Δεν κατάφεραν να αναδείξουν τις σπάνιες αρετές του στον πολιτισμό, στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες. Ούτε τις απέραντες δυνατότητες της πατρίδας μας στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στα μοναδικά αγροτικά προϊόντα της..

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΡΙΟ οι πολιτικώς μελλοθάνατοι θα τείνουν χείρα επαίτη στο «γιουρογκρούπ» των Βρυξελλών προκειμένου να εισπράξουν το διπλό δάνειο των 7,4 δισ και να το ανεμίσουν ως τρόπαιο!.. Σε ποιους; Στους βραβευμένους σμηναγούς των 800 ευρώ που κυνηγάνε νυχθημερόν τους Τούρκους ,αλλά αναζητούν «δεύτερη εργασία»; Η μήπως στους καταχρεωμένους καταστηματάρχες που χαϊδεύουν το σχοινί πριν το τυλίξουν στο λαιμό τους; Η μήπως στα απελπισμένα κοριτσόπουλα με τα 3-4 πτυχία στο βιογραφικό τους που ζητούν «οιανδήποτε εργασία», έστω με 300 ευρώ μηνιαίως, πριν αναγκασθούν να εμπορευθούν το κορμί τους ;

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ, κύριοι πασών των εξουσιών, που δεν έχετε προσφέρει ούτε ένα δείγμα πολιτικής ευαισθησίας και ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ μετάνοιας;

Πηγή – Real.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει