ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Να μειωθεί το τιμολόγιο ύδρευσης

Καμιά διακοπή νερού για όσους δεν έχουν να πληρώσουν

Βαρβαρότητα και αναλγησία απέναντι στα αξεπέραστα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες χαρακτηρίζουν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που στερεί το δικαίωμα από εκατοντάδες οικογένειες που υποφέρουν, από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, το δικαίωμα να έχουν φθηνότερο νερό.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κοινοποιήθηκε στο Δήμο Βόλου με ημερομηνία 19/1/2015 και ακυρώνει την απόφαση 887/2014 που προέβλεπε την ακύρωση για μείωση τελών επειδή δήθεν δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες. Με παρόμοιες αποφάσεις ακυρώθηκαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων της περιοχής Θεσσαλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί δήμοι (π.χ. στην Πάτρα) με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους έχουν θεσπίσει κοινωνικά τιμολόγια με οικονομικά ή ηλικιακά κριτήρια (υπερήλικες), την ανεργία ή την οικογενειακή κατάσταση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές), χωρίς να υποχωρήσουν με τροποποιήσεις και αλλαγές των αρχικών τους αποφάσεων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες, όχι μόνο της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ενώ γνώριζε το θέμα από τους πρώτους μήνες του 2015, δεν έδωσε άμεσα λύση, αποδεικνύοντας από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης τα σαγηνευτικά συνθήματα της «πρώτης φοράς Αριστερά», ήταν αέρας κοπανιστός.

Συνοδοιπόρος στην αντιλαϊκή πολιτική και η δημοτική αρχή, που απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και που έγινε αντιληπτή όταν έφτασαν οι λογαριασμοί στα χέρια των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου χωρίς τις προβλεπόμενες μειώσεις. Ακόμη δε προέβη σε καμιά πολιτική πρωτοβουλία για να υπερασπίσει το δίκαιο μέτρο και την αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μείωση των τιμολογίων ύδρευσης – αποχέτευσης για τις κατηγορίες των λαϊκών οικογενειών που απέκλεισε η απόφαση της αποκεντρωμένης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους να καταδικάσουν, και με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές όλους αυτούς που σήμερα και με το τρίτο μνημόνιο φτωχαίνουν ακόμη περισσότερο το λαό και το καταδικάζουν να ζει χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα.

Τους καλεί να ξεσηκωθούν, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που η στρατηγική της, στα πλαίσια και της Ε.Ε., είναι να σφίγγει ο λαός το ζωνάρι για να φουσκώνουν οι κοιλιές των καπιταλιστών.

Να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται σήμερα από την ανεργία και την ανέχεια. Να οργανώσουν τη ταξική αλληλεγγύη. Να βάλουν προοπτική στο αγώνα τους: την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Τότε μόνο μπορεί να υπάρξει μόνιμη και οριστική λύση στην ανεργία.

Μόνο με τον πλούτο στα χέρια των εργατών μπορεί να εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους με δικαιώματα και η κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει