ΚΚΕ: Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Πλατεία Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Βάζουμε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές»

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πετάξει “στο καλάθι των αχρήστων” τόσο τη συμφωνία των δανειστών όσο και εκείνη της κυβέρνησης.

Λέμε «Οχι» στα σχέδια των δανειστών και επίσης ένα μεγάλο «Όχι» στο σχέδιο της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που, όπως αποκαλύπτεται, περιλαμβάνει νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, νέα φοροεπιδρομή στο εργατικό – λαϊκό εισόδημα.

Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξουν, δίπλα στα παλιά, και νέα σκληρά μέτρα, που θα μειώνουν το λαϊκό εισόδημα είτε άμεσα, μέσω της φορολογίας, είτε έμμεσα, μέσω της υποτίμησης ενός νέου νομίσματος. Θα υπάρξουν πρόσθετες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις, ένταση της εκμετάλλευσης, ενώ το χρέος θα παραμένει ως θηλιά στο λαιμό του λαού. Και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, διαφορετικοί βέβαια σε κάθε περίπτωση.

Η κυβέρνηση δεν είναι το θύμα, αλλά ο θύτης, μαζί με τους δανειστές. Σήμερα γίνεται πιο φανερή η εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν προεκλογικά υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στην ΕΕ και σήμερα τον καλεί να στηρίξει την αντιλαϊκή της πρόταση των 47+8 σελίδων.

Βάζουμε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές», αγωνιζόμαστε κάτω από τις δικές μας σημαίες των αναγκών και των δικαιωμάτων μας και όχι τις σημαίες των αφεντικών.

Δεν δεχόμαστε τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους, το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις, τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.

Διεκδικούμε: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κάλυψη όλων των απωλειών, αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Καλούμε το λαό με τον αγώνα του να θέσει τη δική του κόκκινη γραμμή. Να επιλέξει την πραγματική ρήξη, που μπορεί να έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει