Κλείνουν για ένα μήνα σχολεία και πανεπιστήμια για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 03:54

Η Επιτροπή για την Αντιμετώπιση Έκτακτων Υγειονομικών κρίσεων του Σουδάν αποφάσισε χθες Τρίτη να ανασταλούν οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της αφρικανικής χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

«Αποφασίστηκε να ανασταλούν οι παραδόσεις μαθημάτων σε όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία για έναν μήνα από την ημερομηνία της παρούσης», αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Αποφασίστηκε ακόμη να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα όλων των ταξιδιωτών που είχαν βρεθεί στην Ινδία τις προηγούμενες 14 ημέρες, απευθείας ή μέσω άλλων χωρών. Επιπλέον, δόθηκε οδηγία να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων του δημοσίου που προσέρχονται στις εργασίες τους και να απαγορευθούν δημόσιες συναθροίσεις και άλλες δραστηριότητες σε κλειστές αίθουσες, ευρύτερα κάθε εκδήλωση που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διασποράς του SARS-CoV-2, αναφέρεται στο κείμενο.

Η Επιτροπή εξήγησε ότι σκοπός είναι η αποτροπή της επιτάχυνσης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Προειδοποίησε πως ο αριθμό των κρουσμάτων «ενδέχεται να ξεπεράσει τα 100.000 την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου».

Κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας του Σουδάν, έως χθες Τρίτη το Χαρτούμ είχε καταγράψει 1.116 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 34.707 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 03:54Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει