Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Σουφλίου λόγω χιονόπτωσης


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:28

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής, οι μαθητές του Δήμου Σουφλίου δεν προσήλθαν στα σχολεία, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες να φτάνουν τους -3 βαθμούς Κελσίου, δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:29

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει