Κλιμάκιο του ΚΚΕ στην συγκέντρωση έξω από την ΕΡΑ Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Απ. Νάνο, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Βόλου, παρεβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Βόλου.

Πριν από ένα χρόνο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον «ξαφνικό θάνατο» δημόσιων οργανισμών και το άμεσο πέταμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζομένων με πρώτη πράξη το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση 2.907 εργαζομένων σε αυτή.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, που παρέμειναν στα πόστα τους και συνέχισαν να κάνουν τη δουλειά τους, βρέθηκε το ΚΚΕ. Χωρίς επικοινωνιακά τερτίπια και λόγια του αέρα, το ΚΚΕ αποδεικνύει έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη, δίνοντας στους απεργούς εργαζομένους της ΕΡΤ το μικρόφωνο. Το ίδιο βράδυ, το ΚΚΕ διαθέτει τη συχνότητα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του 902 για να εκπέμπει το πρόγραμμα των απεργών εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Απέναντι σε αυτήν την κίνηση του ΚΚΕ αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, καθώς και η digea των καναλαρχών, η οποία έριχνε την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902, διακόπτοντας το πρόγραμμά του όποτε συνδεόταν με την ΕΡΤ ή εξέπεμπε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Το ΚΚΕ αψήφισε τους εκβιασμούς και τις απειλές του κράτους και των μηχανισμών του: Η τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, καθώς και το πόρταλ 902.gr, συνεχίζουν να αναμεταδίδουν το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ για μέρες.

Οι εξελίξεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι σήμερα αναδεικνύουν το ρόλο που παίζουν τα άλλα κόμματα στη χειραγώγηση του λαού. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι ταγμένη στο σκοπό της εφαρμογής της πολιτικής των μονοπωλίων και της ΕΕ και στοχεύει στη γενίκευση του δόγματος του «νόμου και της τάξης» προκειμένου να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική. Οι μεν συγκυβερνώντες -τότε- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαπραγματεύονταν όχι την ουσία, αλλά τους τρόπους εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής και τον επιμερισμό του πολιτικού κόστους. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως ρομφαία την κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ από τη σκοπιά της υπεράσπισης της «δημοκρατίας» και των «θεσμών» εγκλώβιζε το λαό στη σημερινή πολιτική κρύβοντας το βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο της σημερινής αστικής δημοκρατίας και εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας, καθώς υπόσχεται μεν ότι αν βγει στην κυβέρνηση θα ανοίξει την ΕΡΤ, ωστόσο δε δεσμεύεται για την πρόσληψη όλων των εργαζομένων που απολύθηκαν, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει για αριθμους μιας και δεν γνωρίζει ποιές θα είναι οι συνθήκες τότε (συνέντευξη Α. Τσίπρα στην ΕΤ3 14/11/2013).

Ένα χρόνο μετά ο αγώνας ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων και της Ε.Ε. που υλοποιεί η τωρινή κυβέρνηση και θα έρθει να διαχειριστεί και οποιαδήποτε άλλη μελλοντική, πρέπει να δυναμώσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όπως και ένα χρόνο πριν έτσι και τώρα στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και στην πόλη μας της ΕΡΑ Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει