Κλιμάκιο του ΚΚΕ υπό τον Βουλευτή Στεργίου στο ΣΕΑ Αλμυρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, επικεφαλής κλιμακίου της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο σημείο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, έξω από τον Αλμυρό Μαγνησίας, όπου έχουν αφεθεί στην τύχη τους, 550 πρόσφυγες από την Συρία.

Ο Κώστας Στεργίου συνομίλησε με τους πρόσφυγες και τους μετέφερε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ και τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας που να έχουν ανθρώπινο χαρακτήρα, να μην είναι Γκέτο και αποθήκες ψυχών. Επίσης σημείωσε ότι για το χρονικό διάστημα μέχρι να μεταφερθούν στα σύνορα, να βρεθούν στην περιοχή χώροι που τηρούν τις προϋποθέσεις ότι η διαβίωση θα είναι πραγματικά ανθρώπινη.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στον οποίο παρουσίασε τις άσχημες συνθήκες ζωής κάτω από τις οποίες διαβιούν αυτή την στιγμή αυτοί οι πρόσφυγες και ζήτησε από αυτόν να βρεθούν χώροι για την προσωρινή στέγαση των 550 προσφύγων μέχρι την μεταφορά τους στα σύνορα.

Επίσης ο Κώστας Στεργίου είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη.

κατά2λογος.jpg

Αποθήκη ανθρώπινων ψυχών έχει μετατραπεί από το μεσημέρι της Δευτέρας ένας χώρος στάθμευσης στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης έξω από τον Αλμυρό Μαγνησίας, αφού σε αυτό το σημείο, έχουν αφεθεί στην τύχη τους περίπου 500 πρόσφυγες από την Συρία. Το απόγευμα της Τρίτης πήγε εκεί αντιπροσωπεία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας και τους διένειμε είδη ένδυσης.
Ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και εκατοντάδες μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, περιμένουν την στιγμή να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τα ελληνικά σύνορα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συνεχίζουν το μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε από την χώρα τους που δοκιμάζεται από την φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, πέρασαν τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, έφθασαν στον Πειραιά και η κυβέρνηση αντί να τους μεταφέρει κατευθείαν στα σύνορα, τους άφησε στην μέση της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά μένουν στο ύπαιθρο με το κρύο να είναι ιδιαίτερο τσουχτερό, κάνοντας ακόμη περισσότερο δύσκολη την διαμονή τους. Ευτυχώς, που το βράδυ της Δευτέρας όλοι αυτοί οι πρόσφυγες πέρασαν την νύκτα τους, στον χώρο του καταστήματος που υπάρχει εκεί, αφού ο ιδιοκτήτης του, το άφησε ανοικτό.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών συνομίλησαν με τους πρόσφυγες και τους εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων της περιοχής μας, τους διένειμαν τα είδη ένδυσης και επισήμαναν ότι κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις κυβερνητικές και τοπικές αρχές ώστε να βρεθεί ένας χώρος για να μπορέσουν να στεγασθούν έστω προσωρινά μέχρι την μεταφορά τους στα σύνορα, αλλά και παράλληλα η διαμονή τους να είναι ανθρώπινη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει