Κοινοτάρχης σημαδεύει τα σπίτια όσων πάσχουν από κορωνοϊόΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 22:48

Kόκκινα προειδοποιητικά σύμβολα στα σπίτια όσων πάσχουν από Covid-19 τοποθετεί κοινοτάρχης στη Βενεζουέλα και απειλεί ότι θα περικόψει την κρατική βοήθεια σε όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

«Προστατεύουμε τους ανθρώπους μας», είπε ο Λούις Ντούκε, ο κοινοτάρχης του χωριού Σούκρε, στην Πολιτεία Γιαρακούι, δείχνοντας την προειδοποιητική «πινακίδα» με τον κόκκινο κύκλο και τη διαγώνια γραμμή επάνω του. «Αυτό σημαίνει ότι εδώ υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα της κορωνοϊού, έτσι οι άνθρωποι είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε στο βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο κοινοτάρχης είπε ότι τα ριζοσπαστικά μέτρα είναι αναγκαία, καθώς η Βενεζουέλα δίνει μάχη για να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι σε όσους δεν τηρούν την καραντίνα θα κόβεται η βοήθεια που λαμβάνουν, όπως τα τρόφιμα ή το δωρεάν γκάζι για το μαγείρεμα.

Ο Ντούκε είπε επίσης ότι ο δήμος θα επιβάλει χρηματικό πρόστιμο, που αντιστοιχεί σε 9 δολάρια (ποσό που ισοδυναμεί με μισθό μηνών για πολλούς στη Βενεζουέλα) σε όποιους δεν τηρούν την καραντίνα. Πρόσθεσε ότι όποιος θεωρεί τα μέτρα αντισυνταγματικά μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, όμως οι κανόνες θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούνται μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Ο Ντούκε, που είναι μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, κατηγορήθηκε ότι κάνει διακρίσεις. «Πρέπει να τον καταγγείλουμε και, επιπλέον, να του ευχηθούμε καλή υγεία, για να μην χρειαστεί να σημαδέψει τον εαυτό του», σχολίασε η Ταμάρα Σούχου, δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε χθες 1.526 νέα κρούσματα και 15 θανάτους από την Covid-19. Τα 186 από τα κρούσματα αυτά καταγράφηκαν στην Πολιτεία Γιαρακούι.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 22:50Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει