Κοινό μέτωπο Πρεβεζάνου – Μεϊκόπουλου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων με την Θεσσαλονίκη

Εντατικοποίηση των ενεργειών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Το Πήλιο και την Σκιάθο επισκέφθηκε το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, ενόψει και της επίσημης έναρξης της θερινής περιόδου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, πραγματοποιώντας συναντήσεις, τόσο με τα Σωματεία Λατόμων Συκής, Καλαμακίου και Νεοχωρίου, όσο και με τον Δήμαρχο της Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνο αλλά και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Νικόλαο Σακελλαρόπουλο, ενώ αιφνιδιαστικά επισκέφτηκε και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, διαπιστώνοντας ιδιοις όμμασι την επιχειρησιακή ετοιμότητα του αξιόμαχου των γυναικών και των αντρών των Σωμάτων, που υπηρετούν στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Κοινό μέτωπο Πρεβεζάνου – Μεϊκόπουλου για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδες

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού η συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή και του Δημάρχου Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνου, το απόγευμα της Κυριακής, με τον πρώτο, αφού ευχήθηκε αρχικά καλή θερινή περίοδο, να μεταφέρει την απόλυτη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και όλη της Κυβέρνησης στον Δήμο αλλά και να ζητά από τον Δήμαρχο να του περιγράψεί τις επικρατούσες συνθήκες υπό τις οποίες το νησί ετοιμάζεται να καλωσορίσει τις χιλιάδες των τουριστών, όπου αναμένονται παραδοσιακά.

Ο κ. Πρεβεζάνος, καλωσορίζοντάς τον και ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη, ενημέρωσε τον Βουλευτή για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στον Δήμο, στεκόμενος ιδιαίτερα στο θέμα του νερού, που οδεύει προς ολική διευθέτηση, στα έργα που έγιναν στο αεροδρόμιο αλλά και στο γεγονός της ανάγκης στελέχωσης -στο μέτρο του δυνατού- των υπηρεσιών του Δήμου με επιπλέον προσωπικό, μέσω των 8μηνων συμβάσεων, τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά για Δήμους, όπως αυτός της Σκιάθου, που παρουσιάζουν ραγδαία αυξημένες ανάγκες συγκεκριμένους μήνες τον χρόνο.

Meikopoulos_Prevezanos.jpg

Τέλος, ο Δήμαρχος αιτήθηκε στον κ. Μεϊκόπουλο την από κοινού προσπάθεια ώστε να επαναλειτουργήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη – Β. Σποράδων, χαρακτηρίζοντάς την αναγκαία. Από την πλευρά του, ο Βουλευτής, δεσμεύτηκε να συμβάλλει, μέσω επικοινωνίας με το αρμόδιο υπουργείο, στην διαμόρφωση όλων εκείνων των προϋποθέσων που θα φέρουν το επιθυμητό για την τοπική κοινωνία αποτέλεσμα, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Εντατικοποίηση των ενεργειών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στο Κ.Υ.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για θέματα που αφορούν στο Ε.Σ.Υ. αλλά και ως μέλος της Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Μεϊκόπουλος συναντήθηκε και με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Νικόλαο Σακελλαρόπουλο.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος, μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλου του προσωπικού για την κατά καιρούς βοήθεια του Βουλευτή στο έργο τους, ανέλυσε ένα προς ένα τα θέματα που αφορούν στο Κ.Υ., στεκόμενος στις ελλείψεις αλλά και στην ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσων.

Meikopoulos_Sakelaropoulos.jpg

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής, αφού κατέγραψε όλα τα θέματα, δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των ενεργειών του για την κάλυψη τόσο των ελλείψεων, όσο και των οργανικών θέσεων, ευχαριστώντας θερμά εκ μέρους της Κυβέρνησης προσωπικά τον κ. Σακελλαρόπουλο αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπερβάλει καθημερινά εαυτόν.

Αφνιδιαστικές επισκέψεις σε Π.Υ., Λ.Σ. και Α.Τ. Σκιάθου

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, ο Βουλευτής πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμεναρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, διαπιστώνοντας ιδιοις όμμασι την επιχειρησιακή ετοιμότητα του αξιόμαχου των γυναικών και των αντρών των Σωμάτων, που υπηρετούν στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Ο κ. Μεϊκόπουλος, συνομιλώντας με το προσωπικό αλλά και τους Αξιωματικούς Υπηρεσίας, τους εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης, τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό τους και ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα συνδράμει στο μέτρο του δυνατού για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν και τους ευχήθηκε καλή θερινή περίοδο.

Συνάντηση με τα Σωματεία Λατόμων Συκής, Καλαμακίου και Νεοχωρίου

Το Σάββατο, o Bουλευτής είχε συνάντηση με τα Σωματεία Λατόμων Συκής, Καλαμακίου και Νεοχωρίου, όπου ενημερώθηκε για το ζήτημα της παραχώρησης και εκμετάλλευσης των λατομικών χώρων στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Οι εκπρόσωποι των Σωματείων εξέθεσαν λεπτομερώς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος και επεσήμαναν τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με την παραχώρηση των χώρων από τον Δήμο, τονίζοντας ότι διεκδικούν να συνεχιστεί η εκμετάλλευση των λατομείων της περιοχής από τις ίδιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και σήμερα.

O κ. Μεϊκόπουλος, αφού υπογράμμισε την συμβολή των λατομείων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας ολόκληρου του Νομού Μαγνησίας, τόνισε ότι η δίμηνη παράταση για διαβούλευση, δίνει την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Σωματείων και του Δήμου στο πλαίσιο εύρεσης μίας νόμιμης, βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης με όφελος και για τις δύο πλευρές.

Στα εγκαίνια του Σκοπευτηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών πήλινου στόχου στη Ν. Αγχίαλο

Λίγο νωρίτερα είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια του πιο σύγχρονου Σκοπευτηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών πήλινου στόχου, που κατασκευάστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου και τον Σκοπευτικό του Όμιλο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει