Κοντά στο Πάσχα η ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών«Κοντά στο Πάσχα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας τη Δευτέρα (20/3) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. 

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε πει ότι οι εκλογές θα είναι την άνοιξη, δε νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα. Πολύ  σύντομα, νομίζω, θα έχουμε συγκεκριμένες ειδήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν το Πάσχα δε νομίζω να γίνουν εκλογές. Κοντά στο Πάσχα, θεωρώ, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη καθώς τις τελευταίες ώρες η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χτυπήσει «κόκκινο» με αντικείμενο το αν λειτουργούσε ή όχι το σύστημα τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

Σχετικά με την διαφορά του συστήματος τηλεδιοίκησης και του τοπικού πίνακα ελέγχου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Κανένα παιχνίδι δεν παίζουμε με λέξεις, αυτό που γίνεται είναι ένα παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα».

«Στο σταθμαρχείο της Λάρισας υπάρχει τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου αυτό που είπαμε είναι ότι λειτουργεί ένα τοπικό σύστημα ελέγχου που έχει και την αυτόματη χάραξη», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, για το σταθμαρχείο της Λάρισας και τι μπορούσε να κάνει με τον τοπικό πίνακα ελέγχου ο σταθμάρχης ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη.

Επιπλέον είπε: «Πριν φθάσει στα Τέμπη μπορούσε να δει ο σταθμάρχης ότι έχει βάλει δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση και έτσι να αποτραπεί η σύγκρουση».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και ζητήθηκε συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί η εθνική τραγωδία έγινε με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

«Είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι ήταν στην γνώση του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάσταση στον ΟΣΕ απάντησε: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα. Γνώριζε ότι υπήρχαν αδυναμίες σε μεγάλο κομμάτι των σιδηροδρόμων. Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι το έργο ήταν σε καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνώριζε ο πρωθυπουργός το χάος που υπήρχε στο σταθμαρχείο της Λάρισας».

«Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών για τα Τέμπη γενικά και περιγραφικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες και πώς επιμερίζονται απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες προσωπικές που έχουν αναδειχθεί και από την δικαστική έρευνα. Η αλληλουχία ανθρώπινων λαθών που έγινε εκείνο το βράδυ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του δικτύου και υπάρχουν και ζητήματα οργάνωσης μέσα στη διοίκηση μέσα στον ΟΣΕ. Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους.

»Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών γενικά και περιγραφικά. Να προσωποποιηθούν, να έχουν μία δίκαιη δίκη όσοι αναδειχθούν ότι είχαν ευθύνες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εθνική τραγωδία στα Τέπμη και έκανε λόγο για ευκαιρία για την κυβέρνηση να χαράξει νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε: «Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία. Ο θάνατος αυτός των 57 ανθρώπων μας υπαγορεύει το χρέος σε όσους είμαστε στην δημόσια ζωή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με ειλικρίνεια, να μην το ξαναζήσουμε».

 

v-crbgl8ea3q49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει