Κοριτσάκι σώθηκε έπειτα από 91 ώρες στα συντρίμμια


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 10:43

Ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών κατάφερε να βγει ζωντανό από τα ερείπια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που έγινε στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, μέλη της ομάδας διάσωσης που δουλεύουν αδιάκοπα ψάχνοντας ζωντανούς και νεκρούς, 90 ώρες μετά τον φονικό σεισμό, άκουσαν μία φωνή μέσα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας Riza Bey. Ήταν η φωνή της 4χρονης Ayda Gezgin η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της κατάφερε να αντέξει όντας ακίνητη, χωρίς νερό ή τροφή και παρά το κρύο που επικρατεί στην περιοχή, ειδικά το βράδυ. Η ομάδα διάσωσης κατάφερε να την απεγκλωβίσει μία ώρα μετά τον εντοπισμό της.

«Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι, έδειχνε σαν να μην ήταν τόσες ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν αυτή η φωνή. Μετά ψάχνοντας στα ερείπια είδαμε ένα κοριτσάκι. Αφού μας μίλησε, αμέσως ήρθε στο σημείο όλη η ομάδα διάσωσης. “Εάν είσαι καλά, μπορείς να μου κρατήσει το χέρι;”,» της είπε ένα μέλος του πληρώματος. «Συγκινηθήκαμε όλοι μας πολύ», είπαν μεταξύ άλλων τα μέλη της ομάδας διάσωσης.

Φωτογραφίες: Hurriyet


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 10:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει