Κορωνοπάρτι από μαθητές στο Δήμο Λατσιών στην Κύπρο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 14:17

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς και οι ειδικοί κάνουν λόγο για εφαρμογή των μέτρων προστασίας, έτσι ώστε να μη διαδίδεται ο κορωνοϊός, μαθητές Λυκείου στην περιοχή Λατσιά της Κύπρου αψηφώντας τα μέτρα οργάνωσαν πάρτι για να διασκεδάσουν το περασμένο Σάββατο.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου αναφέροντας: «Θα γίνουν μαζικά τεστ, ανταποκρίθηκε το Υπουργείο και από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από τις 09.00 μέχρι τις 17.00 θα γίνονται rapid τεστ στον Δήμο. Απευθύνονται στους Δημότες για να εντοπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει. Γίνεται προσπάθεια όπως είπε χαρακτηριστικά να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα παιδιά του Λυκείου είναι ασυμπτωματικά όμως μπορούν να μεταδόσουν τον ιό», είπε ο Δήμαρχος.

Τόνισε επίσης ότι «υπάρχουν τρεις συνοικισμοί στον Δήμο, πρέπει να προλάβουμε τα χειρότερα». «Νεότερη ενημέρωση από το Λύκειο αναφέρει ότι τα κρούσματα είναι περίπου 17 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Τα παιδιά απ’ ότι άκουσα έκαναν πάρτι το Σαββατοκύριακο και γι’αυτό ο αριθμός θα αυξηθεί. Έχουμε θέμα και με τον οίκο ευγηρίας στον Δήμο μας είπε ο κ.Πιτταράς καλώντας παράλληλα τους δημότες να περιοριστούν», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, ανέρχεται στα 7,513.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 54 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά δέκα ασθενείς, εκ των οποίων οι τρεις εκτός αναπνευστήρα. Άλλα 10 άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πηγή: sigmalive.com

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 14:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει