Κρας τεστ για τον τουρισμό με 104 πτήσεις

Πρεμιέρα σήμερα κάνει ο τουρισμός στη χώρα μας, καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για να δεχτούν ευρωπαΐους και μη τουρίστες. Από 1η Ιουλίου, λειτουργούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από το εξωτερικό είναι 104 και αφορούν πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Μύκονο, Άκτιο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω, Ζάκυνθο, Ρόδο, Μυτιλήνη και Σάμο. Στους 14 αυτούς περιφερειακούς προορισμούς, για όλο τον Ιούλιο 2019, το σύνολο των αφίξεων διαμορφώθηκε σε 20.777 ή, κατά προσέγγιση, σε περίπου 670 σε ημερήσια βάση.

Σημειώνεται ότι οι ακυρώσεις πτήσεων είναι δυνατόν να λάβουν χώρα έως και 24 ώρες προτού πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τον κανονισμό ακυρώσεων της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ήταν προγραμματισμένες 150 πτήσεις για σήμερα Τετάρτη, τελικά, το βράδυ της Τρίτης, οριστικοποιήθηκε ο τελικός αριθμός των πτήσεων ήτοι, 104.

Η Ελλάδα δέχεται τουρίστες από χώρες όπως: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη, Βατικανό, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο και Μονακό. Κλειστά παραμένουν τα σύνορα της χώρας για Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία και Βρετανία, μέχρι τις 15 Ιουλίου όπου θα ανανεωθεί εκ νέου η λίστα με τις χώρες. Υπενθυμίζεται ότι κάθε 15 ημέρες θα ανανεώνεται ο κατάλογος με τις χώρες που θα έρχονται και τα κριτήρια για αυτές είναι τα επιδημιολογικά.

Η υποδοχή Κινέζων στην Ε.Ε. θα είναι δυνατή υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, δηλαδή εφόσον οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να επισκεφθούν το Πεκίνο.

Οι τουρίστες που θα φτάσουν στη χώρα μας θα πρέπει δυο ημέρες πριν να έχουν συμπληρώσει μία ειδική φόρμα στην πλατφόρμα https://travel.gov.gr με τα στοιχεία τους, τη χώρα προέλευσης, τη διάρκεια παραμονής σε άλλες χώρες και τη διεύθυνση διαμονής του στην Ελλάδα.

Η ενδεικτική λίστα των αερομεταφορέων που συνδέουν εκ νέου τους περιφερειακούς προορισμούς με το εξωτερικό περιλαμβάνει τη Lufthansa που θα πετάει από το Μόναχο προς τη Ρόδο και την Κέρκυρα, την ουγγρική Wizzair που πραγματοποιεί πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα και τη Ryanair η οποία ενώνει, μεταξύ άλλων, βρετανικούς προορισμούς με την Κέρκυρα και, από τον Σεπτέμβριο, το Λονδίνο με την Κεφαλονιά και το νησί των Φαιάκων.

Από χθες, 30 Ιουνίου, η εταιρεία Alitalia γνωστοποίησε την έναρξη του δρομολογίου, Αθήνα – Ρώμη, με ένα καθημερινό δρομολόγιο.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει