Κρεμλίνο προς Βρετανία: «Δεν θα αλλάξουμε στάση»Η Ρωσία «δεν θα αλλάξει στάση» όπως ζήτησε η Βρετανία, προκειμένου να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες βρίσκονται στο κατώτατο σημείο τους μετά τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπουρι της Αγγλίας πέρυσι τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Όχι, δεν θα αλλάξουμε στάση, διότι το μόνο πράγμα που επιθυμεί η Ρωσία είναι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις που λαμβάνουν υπόψιν τους τα συμφέροντα και των δύο πλευρών» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Δεν υπάρχει τίποτε επιλήψιμο σε αυτή τη συμπεριφορά. Όμως όσοι συμπεριφέρονται διαφορετικά βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις και παρατηρούμε τις επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε χθες Πέμπτη «να γυρίσουμε τη σελίδα που συνδέεται με κατασκόπους και απόπειρες ανθρωποκτονίας», χαρακτηρίζοντας τον Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην συνταγματάρχη του ρωσικού στρατού ο οποίος έδωσε τα ονόματα δεκάδων Ρώσων πρακτόρων στη βρετανική MI6, κατάσκοπο του Λονδίνου.

«Είναι δικός σας πράκτορας, όχι δικός μας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς μας κατασκοπεύσατε και μου είναι δύσκολο να πω τι του συνέβη στη συνέχεια. Στην τελική ανάλυση πρέπει να το ξεχάσουμε αυτό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απάντησε ότι «η επιθετική και αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Ρωσίας υποσκάπτει την αξίωσή της να αποτελεί έναν υπεύθυνο διεθνή εταίρο».

«Η πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι μπορούμε να έχουμε μια διαφορετική σχέση, αν η Ρωσία αλλάξει στάση» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, 12:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει