Κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς μετά την επίσκεψη Λαβρόφ – Αναστάτωση και στη φρουρά Μητσοτάκη


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 13:21

Τουλάχιστον δύο κρούσματα κορωνοϊού και έξι αστυνομικούς σε καραντίνα, άφησε πίσω της η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ,  ο οποίος τέθηκε και αυτός σε καραντίνα αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα!

Τα κρούσματα αυτά, σύμφωνα με το astinomiko.gr, προκάλεσαν συναγερμό και στην προσωπική φρουρά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν ήλθαν λόγω των μέτρων ασφαλείας του ξένου επισήμου σε στενή επαφή με τους Ρώσους αστυνομικούς.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ήλθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 26 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα, και ενώ είχε επιστρέψει στη Μόσχα, ανακοινώθηκε επίσημα πως τίθεται σε καραντίνα γιατί είχε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, αναφέρουν πηγές ενημέρωσης στο astinomiko.gr, στους αστυνομικούς που επιστρατεύτηκαν για τα μέτρα ασφάλειας του ξένου επίσημου, τόσο στο ξενοδοχείο Hilton όπου διέμεινε, όσο και στις επαφές του, δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα, ούτε υποψία κρούσματος.

Προφανώς, λένε οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, χρειάστηκε να περάσουν οι συγκεκριμένες ημέρες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα στους δύο Έλληνες αστυνομικούς, κάτι φυσικά που προκάλεσε την καραντίνα στους συναδέλφους τους με τους οποίους είχαν άμεση επαφή, τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Λαβρόφ, όσο και στις υπηρεσίες τους στη συνέχεια.

Η εκτίμηση στελεχών της Κατεχάκη είναι πως είχε νοσήσει κάποιο από τα μέλη της ασφάλειας Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, και αυτός ήταν και ο λόγος που τέθηκε και ο ίδιος την επόμενη ημέρα της επίσκεψης σε καραντίνα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία και στην φρουρά του Πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα να υποβληθούν σε τέστ όλοι όσοι είχαν έλθει σε επαφή με την Ρωσική αποστολή, χωρίς όμως κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: astinomiko.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 13:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει