Κρούσματα κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 02:08

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, 4 κρούσματα σε ένα σύνολο εννέα στην περιοχή της Καρδίτσας, που καταγράφηκαν την Παρασκευή, προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως και συγκεκριμένα στο γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά πρόκειται για έξι συνολικά εργαζόμενους γηροκομείου καθώς οι δύο είχαν εντοπιστεί την Πέμπτξ κατά τον έλεγχο που έγινε. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους συνηθισμένους ελέγχους που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προστασία της δημόσιας υγείας στα γηροκομεία όλης της Θεσσαλίας κάθε εβδομάδα.

Συνολικά στο γηροκομείο διαμένουν 22 τρόφιμοι. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλους τους τρόφιμους και εργαζόμενους.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 02:08

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει