Κωδικοποίηση των μέτρων στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρηματίες


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 12:48

Σε κωδικοποίηση των μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, συνεπεία του νέου lockdown που αποφασίστηκε τον τρέχοντα μήνα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, προχώρησε με σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Έτσι, για τον τρέχοντα μήνα, ο ΣΕΠΕΕ ενημερώνει τα μέλη του ότι με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων – εργοδοτών που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου 2020, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και θα λάβουν εντός του Δεκεμβρίου το ποσό των 800 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 και η αποπληρωμή της σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο, ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από το Μάιο του 2021 και έπειτα.

Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών για τον τρέχοντα μήνα, συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων και όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΠΕΕ σημειώνει ότι διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιστρεπτέα προκαταβολή και γνωστοποιεί ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο σχέδιο για την παράταση πληρωμής των επιταγών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 12:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει