Κωλυσιεργία του Υπ. Οικονομικών για προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη χάραξη αιγιαλού στο Μαλάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς είχε καταθέσει το υπόμνημα των συνιδιοκτητών του συγκροτήματος πολυκατοικιών που βρίσκεται στον οικισμό Μαλάκι του Δήμου Βόλου, με το οποίο διαμαρτύρονται για την προκλητική αντιμετώπισή τους από υπηρεσίες του ΥΠ.ΟΙΚ σχετικά με την εσφαλμένη χάραξη του παλαιού αιγιαλού στην περιοχή τους.

Επί πλέον είχε επισημάνει την ανάγκη εφαρμογής της αυτεπάγγελτης, σύμφωνα με τον νόμο, διαδικασίας επαναχάραξης του παλαιού αιγιαλού, αφού πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που δικαιώνει την άποψη των μικροϊδιοκτητών.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών μεταφέρει την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου για απουσία επαρκών στοιχείων, ώστε να υπάρξει επανεξέταση του θέματος, και αναφέρει: « … Όσον αφορά στο θέμα της αυτεπάγγελτης κίνησης διαδικασίας επανακαθορισμού αιγιαλού ή παλαιού αιγιαλού, αυτή είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που η Κτηματική Υπηρεσία έχει διαπιστώσει την ύπαρξη σφάλματος στον αρχικό καθορισμό και εφόσον υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τούτο….»

Σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών ο κ. Μουτσινάς δήλωσε: είναι ιδιαίτερα λυπηρό, την ίδια στιγμή που ο κ. Υπουργός προωθεί νομοσχέδιο-ντροπή με το οποίο ο αιγιαλός εκχωρείται στα μεγάλα συμφέροντα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου να κωλυσιεργούν για την διευθέτηση ενός προβλήματος «παλαιού αιγιαλού» που αγγίζει εκατοντάδες οικογένειες μικροϊδιοκτητών, και να μην αναγνωρίζουν δικαστική απόφαση ως «επαρκές στοιχείο». Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια δήμευσης των περιουσιών των μικροϊδιοκτητών ώστε να συμπεριληφθούν πακέτο με τον αιγιαλό σαν προσφορά στους ξένους και εγχώριους μεγαλοεπενδυτές.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει