«Κόκκινη κάρτα» σε Χαρδαλιά για το χειροφίλημα σε Ιερέα


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 16:15

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, να ασπαστεί το χέρι ενός παπά στην Καρδίτσα, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο υφυπουργός, είχε κατσαδιάσει τον υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο για την Θεία μετάληψη ανήμερα της εορτής του.

Ο κ. Χαρδαλιάς προκειμένου να ανασκευάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε αυτή η εικόνα, σε ανάρτησή του στο facebook αρνείται πως φίλησε το χέρι του Ιερέα, λέγοντας πως «τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα», ενώ σημειώνει πως είχε βγάλει τη μάσκα για να πει νερό.

 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας.

Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών.

Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020, 16:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει