Κύκλος Σεμιναρίων από τον Ε.Ε.Σ. στην ΕΠΑΣ Ν. Ι. Βόλου με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2012-2013 υλοποιήθηκε πρόγραμμα σεμιναρίων για τους μαθητές της ΕΠΑ.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου από τη νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού κα. Σαμίου Κική με θέμα «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε τρεις (3) κύκλους μαθημάτων και κάθε κύκλος περιλάμβανε τρεις (3) δίωρες διαλέξεις – επιδείξεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Αναδείχτηκε η σημασία και η αξία του να είναι κάποιος σε θέση να παρέχει πρώτες βοήθειες, επισημάνθηκαν τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογεί κάποιος σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να τη διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έγινε ενημέρωση – επικαιροποίηση για τις εξελίξεις στο θέμα ώστε αυτές να παρέχονται με ασφάλεια στο άτομο που τις δέχεται αλλά και γι’ αυτόν που τις παρέχει. Από τον Ερυθρό Σταυρό δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης στους μαθητές που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα επιπρόσθετο προσόν για ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων παροχής Α΄ Βοηθειών έγινε εθελοντικά, στοιχείο που χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν τα μέλη της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα εθελοντισμού και διαμορφώθηκε κλίμα & κουλτούρα υποστήριξης και αλληλοβοήθειας, στοιχεία δηλαδή που μπορούν και πρέπει να αποτελούν στόχους πρώτης προτεραιότητας για το δημόσιο σχολείο.

Η Δ/νση και ο σύλλογος διδασκόντων της ΕΠΑ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου εκφράζουν τις ευχαριστίες προς τον Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Βόλου) και ιδιαίτερα προς την κα. Σαμίου Κική που παρείχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλα όσα προαναφέρθηκαν, εθελοντικά μεν αλλά με υποδειγματικό επαγγελματισμό.

Νέα Ιωνία Βόλου
Ο Διευθυντής

Στέργιος Ν. Ταχούλας
MSc Εκπαιδευτικός ΠΕ 17.03

Μπορεί επίσης να σας αρέσει