Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Μεταξουργείο εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2020, 15:09

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία προέβαινε στη διάθεση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου, εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι που αναζητούνται, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.095 ευρώ, 264 γραμμάρια κάνναβης, 4 γραμμάρια ηρωίνης, 15 κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ, η διακίνηση πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού.

Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια, σε σημεία δηλαδή τα οποία προσέγγιζε καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης  διαπιστώθηκε ότι δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη.

Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες. Μεταξύ των μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν, ήταν και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος «Μίνι Μάρκετ», που βρισκόταν κοντά στο σημείο και ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, προκειμένου να ενημερώνει τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμαρίων αντί 5 ευρώ η κάθε μία και η κάνναβη πωλούνται επίσης σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 2,5 έως 4,5 γραμμαρίων με τιμή 5 έως 10 ευρώ έκαστη.

Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει