Κώστας Αγοραστός: Αν δεν υπήρχε η επανάσταση του ΄21, η Ευρώπη δε θα είχε τη σημερινή της μορφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Λάρισας για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επανάστασης του 1821, παρέστη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Μετά το πέρας της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821. Το μήνυμα της επανάστασης ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας. Είναι μήνυμα προς την Ευρώπη. Αν δεν υπήρχε η επανάσταση του 1821, η Ευρώπη δε θα είχε τη μορφή και τη σύνθεση που έχει σήμερα.

Θα ήταν όλα τελείως διαφορετικά. Πολέμησε και για το καλό της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει αυτή τη στιγμή θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων και στην προσπάθεια που κάνει το έθνος μας. Παράλληλα, πρέπει όλοι οι Έλληνες να διαβάσουμε καλά την ιστορία μας. Όπως έλεγε και ο Αντισθένης, “η συμβίωση μονιασμένων αδελφών είναι ισχυρότερη από κάθε τείχος”. Οι συμμαχίες μας και η ενότητα είναι η δύναμή μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει