Κώστας Αγοραστός : «Βελτιώνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δημοπρατείται η «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό», προϋπολογισμού 188.500,00 ευρώ μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς Τζώρτζη Γιαλό», προϋπολογισμού 188.500,00€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων», συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος των Σποράδων».

Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 14/04/2014 .
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Αλοννήσου που υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργο οδοποιίας του Δήμου Αλοννήσου το οποίο αφορά στην βελτίωση και επισκευή τμημάτων του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου πρόσβασης προς την παραλία Τζώρτζη Γιαλός. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.450 μ. περίπου (με τα 437,71 μ. να αφορούν την πλήρη ανακατασκευή της οδού, ενώ τα υπόλοιπα 1.022 μ. να αφορούν την τοποθέτηση νέου τάπητα στην υφιστάμενη, κακής ποιότητας άσφαλτο). Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η απαιτούμενη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση προς την παραλία Τζώρτζη Γιαλός με την βελτίωση της υφιστάμενης οδού μήκους 1.450 μ. περίπου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει