Κ. Αγοραστός: «Θωρακίζουμε και προστατεύουμε την περιοχή με αντιπλημμυρικά έργα»

Στο ΕΣΠΑ το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου» με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού

Λύση στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού της Ροδιάς δίνεται με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός, εντάσσοντας στον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την πράξη με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία Οικισμού Ροδιάς Δήμου Τυρνάβου – Διευθέτηση Χειμάρρου 1 (Αριστερά) και 2 (Δεξιά) του Οικισμού», με προϋπολογισμό 1.886.393 ευρώ.

Αναλυτικότερα με το έργο διευθετούνται οριστικά οι χείμαρροι που διέρχονται εντός του οικισμού της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι επεμβάσεις αφορούν στα εξής:

  • Τον καθαρισμό της κοίτης και των πρανών από την φυτική βλάστηση και τις φερτές ύλες
  • Την διαμόρφωση των διατομών σε κοίτη τραπεζοειδούς μορφής, με επίπεδο πυθμένα πλάτους 5 μέτρων και πλευρικές κλίσεις 1: 1
  • Την επένδυση των διατομών με οπλισμένο σκυρόδεμα.

«Η υλοποίηση του έργου», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από τα συχνά φαινόμενα υπερχείλισης των ρεμάτων, δεδομένου ότι το σύνολο της παροχής του νερού θα διοχετεύεται ομαλά στους φυσικούς αποδέκτες του».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κα Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Με το έργο αυτό λύνεται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στα ζητήματα της καθημερινότητάς του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει