Κ. Δελημήτρος: Σύντομα το ΟΧΙ θα συντονίσει τους αγώνες του Λαού μας για ζωή

Η ομιλία του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια της Iskra

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Σχεδόν ένα μήνα πριν είχαμε βρεθεί πάλι εδώ, στην παραλία του Βόλου, τις παραμονές του βροντερού ΟΧΙ του ελληνικού λαού, που συγκλονισε τα θεμέλια των κυρίαρχων ελίτ της Ευρωζώνης.

Δίναμε τότε την μάχη ενάντια στα ΜΜΕ της διαπλοκής και της διαφθοράς που προεξοφλούσαν τη νίκη της υποτέλειας και του ΝΑΙ, ενάντια στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που εκπροσωπούσαν:

– O Κ. Σημίτης της κομπίνας του Χρηματιστήριου και του ριφιφί στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα.
– Ο Κ. Μητσοτάκης της μεγάλης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα
– Ο ΓΑΠ του “λεφτά υπάρχουν”, με τη μόνη διαφορά ότι τα λεφτά υπήρχαν για την οικονομική ολιγαρχία των καπιταλιστών.
– Οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Γεννηματά, Θεοδωράκης και λοιποί γνήσιοι υποστηρικτές των εργολάβων, τραπεζιτών, καναλαρχών που απαιτούσαν νέα βάρβαρα μνημόνια σε πλήρη συνεννόηση με τους “ηγέτες” της ΕΕ, δηλαδή τους υπαλλήλους των τραπεζιτών και με τους διεθνείς τοκογλύφους Σόϊμπλε, Μέρκελ, Ολάντ, Ντάισελμπλουμ και άλλους, αποδεικνύοντας έτσι για μιαν ακόμη φορά πόσο εξαρτημένοι και υποτελείς είναι οι ντόπιοι ολιγάρχες από μτο ευρωενωσιακό κατεστημένο.

Δώσαμε εκείνο τον μεγάλο αγώνα για το ΟΧΙ ενάντια σε όλο το σάπιο πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο, ντόπιο και ευρωπαϊκό, και ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

Ο ελληνικός λαός, διατράνωσε ένα βροντερό και μυριόφωνο ΟΧΙ στην καταστροφή και την υποτέλεια.

– Ένα ΟΧΙ με ξεκάθαρα πατριωτικά και ταξικά χαρακτηριστικά.
– Ένα ΟΧΙ στα Μνημόνια-εργαλεία υποδούλωσης πατρίδων και φτωχοποίησης λαών και καταστροφής της παραγωγικής βάσης μιας χώρας.
– Ένα ΟΧΙ στην αναξιοπρέπεια και την υποταγή.

Δυστυχώς αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ δεν αξιοποιήθηκε.

Αντίθετα, υποβαθμίστηκε και μεταλλάχτηκε σε ΝΑΙ, εξαιτίας του κολοσσιαίου πολιτικού σφάλματος που διέπραξε η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μας έφερε ένα τρίτο Μνημόνιο, σκληρότερο από τα προηγούμενα, ακριβώς για να καταστεί αφερέγγυα στα μάτια του ελληνικού λαού από τους τοκογλύφους – δανειστές.

Ο σκοπός της διεθνούς ολιγαρχίας και των ντόπιων υπηρετών της, είναι να εξευτελιστεί και να κονιορτοποιηθεί το μοναδικό στην Ευρώπη παράδειγμα κυβέρνησης με σαφώς διακηρυγμένες φιλεργατικές και φιλολαϊκές επιλογές.

Παρά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τα λαϊκά στρώματα και τον κόσμο της εργασίας, ΤΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ.

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν παραδόθηκε, ούτε και προδόθηκε.

Στην ελληνική Βουλή, θα συνεχίσει να λέγεται αυτό το ΟΧΙ, προς τιμήν των αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς και του ελληνικού Λαού, ενάντια στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, ενάντια στην επίθεση στη λαϊκή στέγη και τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στη φτωχοποιηση μισθωτών και συνταξιούχων.

Αυτό το ΟΧΙ, θα συνεχίσει να είναι φάρος στους αγώνες της εργατικής τάξης και όλουν του λαού για αξιοπρέπεια και ελεύθερη πατρίδα, ενάντια στην εξαθλίωση, την υποταγή και την εξάρτηση.

Σύντομα αυτό το ΟΧΙ θα συντονίσει τους αγώνες του Λαού μας για ζωή που να αξίζει σε ελεύθερους πολίτες μιας ελεύθερης πατρίδας.

Γιατί ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν βγήκε ηττημένος όταν αφουγκράστηκε το λαϊκό αισθητήριο και πάλεψε να υπερασπίσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Λαού, της εργατικής τάξης, όλης της κοινωνίας του μόχθου.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει