Κ. Παπανάτσιου: Ο διάλογος διεξάγεται δημοκρατικά με όσους το θέλουν και το επιθυμούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση της Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Παπανάτσιου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων ποτέ δεν μας τρόμαζαν, μέσα από παρόμοιες κινητοποιήσεις γαλουχηθήκαμε και εμείς οι ίδιοι και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

Ιδιαίτερα θέλω να σημειώσω, πως γνωρίζουμε τα προβλήματα του αγροτικού χώρου, καθώς από αυτό το χώρο προερχόμαστε, και αυτό τον χώρο υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετώπισε από τις πρώτες ημέρες της πολλά προβλήματα στον αγροτικό χώρο. Όσοι ασχολούνται με τα αγροτικά θέματα γνωρίζουν ότι πραγματοποιήθηκαν πολλές προσπάθειες να μπει τάξη στο χάος που κληρονομήσαμε και ότι πολλές λύσεις έχουν δρομολογηθεί και πολλές άλλες υλοποιούνται. Η μεγάλη πρόκληση των ημερών είναι το ασφαλιστικό, το οποίο και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και κατανόηση των προβλημάτων που ήδη γνωρίζουμε, με διάλογο και αλληλοκατανόηση.

Ο διάλογος όμως, διεξάγεται δημοκρατικά με όσους το θέλουν και το επιθυμούν. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να θέλουν να συμμετάσχουν. Οι εποχές που οι κυβερνήσεις έσκαγαν τα λάστιχα των αγροτών ανήκει στο παρελθόν. Αρκεί όμως, να θέλουν και οι αγρότες. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε κανέναν.

Τέλος, σχετικά με ανυπόγραφα δημοσιεύματα, θα ήθελα να τονίσω ότι για μας οι αγρότες των ορεινών περιοχών έχουν την ίδια αξία με τους αγρότες των πεδινών περιοχών και δείχνουμε την ίδια κατανόηση και διάθεση για συζήτηση σε όλους, είτε συμμετέχουν είτε δεν συμμετέχουν στα μπλόκα.

Δεν χωράνε στη λογική της Αριστεράς αγώνες δύο ταχυτήτων. Ακόμα και αν στους δικαιολογημένους αγώνες παρεισφρύουν στοιχεία τα οποία σαφώς καθοδηγούνται από ταπεινά κίνητρα μικροπολιτικής, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ακόμα και τότε εμείς θα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε, ν’ ακούσουμε, να συνδιαλλαγούμε. Είναι θέμα των ίδιων να απομονώσουν τις ακραίες φωνές και όσοι θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αν μη τι άλλο όλοι ξέρουν πως αυτή η κυβέρνηση ακούει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει