Κ. Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης ΝάουσαςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2022, 21:36

Επίτιμη δημότης της Ηρωικής Πόλης Νάουσας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία βρίσκεται στη Νάοτσα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ναουσαίων.

Η τελετή έγινε στο Δημοτικό Θέατρο και στην αντιφώνηση της η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι με συγκίνηση ανατρέχει στα γεγονότα του 1822. «Στην πανηγυρική κήρυξη της Επανάστασης στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου. Στις ηρωικές πολεμικές επιχειρήσεις του Καρατάσου, του Ζαφειράκη, του Γάτσου. Στην πολιορκία της πόλης τις ημέρες του Πάσχα. Στην άλωσή της, στις λεηλασίες, τις σφαγές και τη φωτιά που ρήμαξε τα πάντα. Και πάνω απ’ όλα, στις γυναίκες που ρίχτηκαν με τα παιδιά τους στα νερά του ποταμού της Αράπιτσας για να μην πέσουν στα χέρια των Οθωμανών». 

Η Αράπιτσα, τόνισε, είναι τόπος θυσίας όπως και το Ζάλογγο, τόπος καθαγιασμένος στη συλλογική μνήμη, μαρτυρεί εσαεί τον ηρωισμό τους και πρόσθεσε πως μαζί με τις γυναίκες που έπεσαν στα νερά του ποταμού πρέπει να μνημονεύσουμε και τις συζύγους των αρχηγών της Επανάστασης, την Ζαφειράκαινα και την Καρατάσαινα,που με μοναδική αυταπάρνηση πάλεψαν για την ελευθερία και θυσιάστηκαν γι’ αυτήν.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Απριλίου 2022, 21:36Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει