Κ. Στεργίου: Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι στην «Conti Τech ΙΜΑΣ ΑΕ

Να σταματήσει ο συνεχόμενος εκβιασμός της «Conti Tech ΙΜΑΣ ΑΕ» προς τους εργαζόμενους, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μη γίνουν οι εκβιαστικές εθελούσιες αποχωρήσεις ή απολύσεις του προσωπικού ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Τόνισε πως είναι προφανές ότι ο πραγματικός στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην απάντησή του Ο Υπουργός Εργασίας, ως «Πόντιος Πιλάτος» ισχυρίστηκε ότι «το υπουργείο έχει όρια σε ένα καπιταλιστικό κράτος» βάζοντας ουσιαστικά πλάτη για να προχωρήσει η εργοδοσία στην εφαρμογή των αντεργατικών σχεδίων της.

Ο Κ. Στεργίου κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης ζητώντας να καταργήσει τους νόμους της εργασιακής ζούγκλας, την εκ περιτροπής εργασία, τις εργολαβίες, τα μπλοκάκια και κάντε υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση εργασίας. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν καταργεί κανένα αντεργατικό νόμο, διότι είναι ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και λαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που επικαλείται και η συγκεκριμένη επιχείρηση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για να βάλουν φρένο στα σχέδια της εταιρείας, που έχει στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών της τσακίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει