Λάρισα: Σύλληψη αλλοδαπού για ποτά… μπόμπες

Οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των (92.000) ευρώ

Ένας Βούλγαρος ηλικίας 58 ετών συνελήφθη στη Λάρισα γιατί μετέφερε με νταλίκα από τη χώρα του ποτά μπόμπες. Κατασχέθηκαν πάνω από 12.000 μπουκάλια λαθραίων αλκοολούχων ποτών και πάνω από 2.000 αυτοκόλλητες ετικέτες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.

Οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των (92.000) ευρώ.

Σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσε επίσης ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή (40.000) ευρώ για παράβαση του νόμου “περί πνευματικής ιδιοκτησίας”.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, ενώ οδηγούσε νταλίκα με συρόμενη καρότσα.

Ακολούθησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ στο εσωτερικό της νταλίκας και της συρόμενης καρότσας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

(744) χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά (9.144) φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα, κ.λπ.),
(3.008) φιάλες μπύρας,
(2.111) αυτοκόλλητες ετικέτες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών,
ένας φορητός υπολογιστής, καθώς και
τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε το φορτηγό αυτοκίνητο είχε προορισμό την Αθήνα, όπου ο συλληφθείς θα παρέδιδε το λαθραίο φορτίο σε 51χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή (40.000) ευρώ για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει