Λέσχη Νεολαίας & Ανέργων για των αγώνα των Διοικητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Δίπλα σας με αγωνιστικό βήμα…

Στις αρχές του φθινοπώρου, μετά την επίθεση σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, η κυβέρνηση αποφάσισε να τα βάλει με έναν ακόμα κλάδο εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας. Στοχεύοντας τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές, στους οποίους μετακυλύεται εν τέλει το κόστος από κάθε προσπάθεια μείωσης σε προσωπικό, μισθούς, κτηριακές υποδομές και υπηρεσίες, η τροϊκανή κυβέρνηση επέλεξε τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων για να χτυπήσει ταυτόχρονα και τον κόσμο της εργασίας στο δημόσιο τομέα. Ο διακαής πόθος της να επιβάλει το μνημονιακό πλάνο διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, σκόνταψε στη σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων των Πανεπιστημίων, που δημιουργούν μι ακόμη μαύρη τρύπα στα «success story». Ανάμεσά τους οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ένωσαν τη φωνή και τη δύναμή τους με εκείνες των συναδέλφων τους σε άλλα πανεπιστήμια και για εφτά και πλέον εβδομάδες, αποφάσισαν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και υπεράσπισης της ζωή τους, της ζωής όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ολο αυτό το διάστημα, τα ιδιωτικά ΜΜΕ και το έκτρωμα της Δ.Τ. κατά κύριο λόγο έθαβαν τον αγώνα των διοικητικών των Πανεπιστημίων και όταν αυτός είδαν ότι είναι ανυποχώρητος έσπευσαν να τον λοιδορήσουν, προκαλώντας αγωνία στους μελλοντικούς άνεργους πρωτοετείς φοιτητές και τις οικογένειές τους, μιλώντας για χαμένα εξάμηνα και ομήρους πρωτοετείς που δεν μπορούν να εγγραφούν. Συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος των αγωνιζόμενων διοικητικών από το χώρο της ενημέρωσης ο αγωνιζόμενος κόσμος της ΕΡΤ, που πρόβαλλε τα αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων των πανεπιστημίων, και παράλληλα με το δικό του αγώνα για το μέλλον όλων μας, βρίσκεται στο πλευρό κάθε μαχόμενης συλλογικότητας πολιτών, από τις Σκουριές μέχρι το αντιφασιστικό κίνημα.

Σπάζοντας τη σιωπή και το φόβο οι διοικητικοί τιμούν με τον καλύτερο τρόπο την υπηρεσία τους στο δημόσιο πανεπιστήμιο, αρνούμενοι πεισματικά να γίνουν συνένοχοι στην διάλυσή του, αρνούμενοι να υποκύψουν σε εκφοβισμούς και σχέσεις υποτέλειας με τις πανεπιστημιακές αρχές, απαιτώντας το δικαίωμα στην εργασία, υπερασπιζόμενοι τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους. Ο δυναμικός αγώνας των διοικητικών, ανυποχώρητος ακόμα και όταν απειλήθηκε με εισαγγελικές παρεμβάσεις, έπληξε την κυβέρνηση. Το υπουργείο παιδείας, θέλοντας να διασαλεύσει τη δύναμη του συλλογικού αγώνα και να εκμεταλλευτεί τη μοναχικότητα της ατομικής ευθύνης, ενεργοποίησε το τέχνασμα της «ηλεκτρονικής απογραφής» των εργαζομένων από τους οποίους στη συνέχεια θα επιλέξει τους 33 πρώτους πιο αδύναμους για διαθεσιμότητα και απόλυση, μέχρι να επανέλθει δριμύτερο για όσους «περισσέψουν» σε επόμενο κύμα απολύσεων. Ήδη προχώρησε σε κατάργηση ενός κλάδου, που στο Π.Θ. μεθοδεύει την απομάκρυνση πέντε υπαλλήλων. Προσπάθησε να ποινικοποιήσει το θάρρος της μάχης, μετατρέποντας την άρνηση ηλεκτρονικής απογραφής σε υπαλληλικό παράπτωμα που χρήζει να τεθούν οι «απείθαρχοι» σε αργία και να περάσουν πειθαρχικό, ενώ ταυτόχρονα εγκλωβίζει όσους απογράφονται ως υποψήφιους για να βγουν σε διαθεσιμότητα και απόλυση με τους πρώτους 33 ή με το επόμενο κύμα απολύσεων.

Έχοντας αποτύχει οικτρά, η κυβέρνηση και οι ελάχιστοι πλέον σύμμαχοι της, επιχειρούν να επιστρατεύσουν και τις πάντα πρόθυμες δυνάμεις καταστολής, απειλώντας πως αν τα πανεπιστήμια δεν είναι από τη Δευτέρα 18/11 ανοιχτά το λόγο θα έχει η αστυνομία… Η σύγχρονη χούντα των αρπακτικών του κεφαλαίου και της ΕΕ, απειλεί με εισβολή στο χώρο των πανεπιστημίων, θέλοντας λίγη από τη δόξα των προκατόχων τους 40 χρόνια πριν. Η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων και το σύνολο της κοινωνίας θα παλέψουν όμως για τις δικές μας εξεγέρσεις και τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας. Τα «γαλάζια παιδιά» και το επιχειρηματικό καθηγητικό κατεστημένο που από τη Δευτέρα, διαμαρτήρονται με κυβερνητική εντολή έξω από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, αποτελούν απλά απόδειξη πως η κυβερνητική χούντα είναι μια κοινωνική μειοψηφία. Ολος ο λαός βλέπει τον εαυτό του στην απεργία των διοικητικών, που δεν κλείνουν τα πανεπιστήμια, αλλά τα κρατούν ακόμα ζωντανά!

Αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι/ εργαζόμενες του Π.Θ.,

Στεκόμαστε με αγωνιστική εκτίμηση στο πλευρό των 17 διοικητικών υπαλλήλων από εσάς και στους 280 περίπου εργαζόμενους των υπολοίπων Πανεπιστημίων που δεν απογράφτηκαν! Χαιρετάμε την αποφασιστικότητά σας να μην κάνετε βήμα πίσω από την εργασιακή σας αξιοπρέπειά, από την απαίτησή σας να σταθείτε στο ύψος που οι καιροί απαιτούν για να κερδίσουμε τις ζωές μας. Τιμητές των πλασματικών αδιεξόδων που μας επιβάλλουν δε γινόμαστε, είμαστε εδώ για σπάσουμε μαζί τις αδυναμίες μας. Ανεξάρτητα από την επιλογή του καθενός και της καθεμιάς σας να απογραφείτε ή όχι, αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό όλων όσων απεργήσατε αυτό τον καιρό τη δύναμη που μας δίνει η υπέρβαση της στάσης της υποταγής και της απάθειας! Ο αγώνας όλων σας πρέπει να έχει συνέχεια, να αναζωπυρωθεί τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει τα «μπιλιετάκια» με τα ονόματα των 33 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, ενώ ήδη δείχνει το δρόμο της απόλυσης σε πέντε από εσάς, με την κατάργηση ενός κλάδου!

Είμαστε δίπλα στους 17 που δεν απογράφηκαν, δίπλα στους 33 που θέλουν να απολύσουν –ανάμεσα σε αυτούς δίπλα στους πέντε των οποίων ο κλάδος καταργήθηκε, δίπλα σε όλους όσους είστε έτοιμοι να ξανασηκώσετε τις σημαίες αγωνιστικών κινητοποιήσεων!

Οι αγωνιστικοί χαιρετισμοί δεν είναι λόγια σε χαρτιά… Είναι το χέρι που σφίγγουμε σε όλους και όλες σας που βρεθήκαμε μαζί και θα ξαναβρεθούμε άμεσα στους δρόμους του αγώνα. Στο δρόμο της νίκης μόνη μας επιλογή είναι να σταθούμε με θράσος απέναντι σε όσους απειλούν τις ζωές μας, στο ύψος της αξιοπρέπειάς μας, στο ύψος αναγκών μας! Ως Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε εσάς και τον αγώνα σας τόσο οικονομικά, όσο και στο πεδίο της έμπρακτης στήριξης και της κοινωνικής ανάδειξης του ζητήματος των πανεπιστημίων και συνολικά της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο αγώνας για τα δημόσια αγαθά το ψωμί και την ελευθερία της εποχής μας είναι εξάλλου, αγώνας όλων μας.

…Ούτε βήμα πίσω, για να γκρεμίσουμε τα τείχη…

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Μεταμορφώσεως 19

Μπορεί επίσης να σας αρέσει