Λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 12:22

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους δανειολήπτες, με προγράμματα που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή παράταση, κάτι που δεν είχε αποκλείσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα» σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και προσφέρει επιδότηση δανείου 9 μηνών, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτηρίων, όπως τα εισοδήματα και το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης.

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 105.000, ενώ σημαντικά υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν επισκεφτεί την πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός εκείνων που θα υποβάλουν αίτηση ενδέχεται να ξεπεράσει τις 150.000.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου, ενώ η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων από τον κορωνοϊό που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης και μέχρι του ποσού των 600 ευρώ ανά πιστωτή για το πρώτο τρίμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο η συνεισφορά ανέρχεται στο 80% της μηνιαίας δόσης και στο τρίτο τρίμηνο στο 70%.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 12:22

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει