Λαίκή Συσπείρωση: «Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε το e-Volos.gr:

Κ. Πρόεδρε,

Με την εντολή της ΔΕΗ για άμεσες διακοπές ρεύματος ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν να πληρώσουν, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά νοικοκυριά, με άμεσο τον κίνδυνο οικογένειες να βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο χειμώνα.

Σκοπός τους η ένταση των εκβιασμών απέναντι στα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, ώστε πέρα από τα χαράτσια προς την εφορία και τις δόσεις των δανείων προς τις τράπεζες, να κόψουν κι από τις πιο στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης για να έχει «λαμβάνειν» και η ΔΕΗ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα αξιοποιεί τη χιλιοειπωμένη επιχειρηματολογία περί «μπαταχτσήδων» καιαπειλεί με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των λαϊκών νοικοκυριών, αν δεν αποδώσει ο ωμός εκβιασμός με τις διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER)) η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα από το διάστημα 2008 έως και σήμερα, συνυπολογίζοντας τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, τέλη ΑΠΕ, αυξήσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και μια σειρά άλλες χρεώσεις,έχειξεπεράσει το 60%.

Την ίδια ώρα,που κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες, σε ανέργους, σε φτωχούς αυτοπασχολούμενους που πλήττονται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, τη ίδια στιγμή που απειλούνται από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει να διευρύνειτις κάθε είδους εκπτώσεις και μειώσεις στη φορολογία και στις χρεώσεις για τη λεγόμενη «ενεργοβόρο» βιομηχανία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Ποιες παρεμβάσεις θα κάνει για να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές και να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στα λαϊκά σπίτια στο δήμο μας;

Ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναπτύξει ώστε να γίνειδραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια και να απαγορευτεί η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει