ΛΑΕ και Κίνημα μετά τη ΓΑΔΑ σε συμβολαιογραφείο ενάντια σε πλειστηριασμό



Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π. Λαφαζάνη και άλλους διωκόμενους αγωνιστές μπροστά στη ΓΑΔΑ, δίνοντας νέα αγωνιστική απάντηση σ’ αυτές τις διώξεις και συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσαν και πάλι δυναμικό αγωνιστικό «παρών» κατά των πλειστηριασμών.

Με νέα συγκέντρωση στις 14:00, στο συμβολαιογραφείο της κ. Σγούρα, επί της Καποδιστρίου 18.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός ισόγειας κατοικίας 31 τμ με τιμή 1ης προσφοράς μόλις 11.000 ευρώ, για χρέος 57.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και αυτή την εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 500 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου των πλειστηριασμών αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Το «κύμα» των πλειστηριασμών διογκώνεται συνεχώς, προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα, ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000.

Το νέο στοιχείο είναι ότι πλέον κάθε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, που θα ολοκληρώνεται, θα συνοδεύεται πλέον, μετά από συμφωνία κυβέρνησης, δανειστών, τραπεζών και με έξωση όσων χάνουν το σπίτι τους.

Οι εξώσεις όμως λαϊκών νοικοκυριών από τα σπίτια τους θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες και πιθανότατα ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις και αντιστάσεις.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις τους στην ΓΑΔΑ και στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο, έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο, ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις κατά του Γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη και άλλων 4 αγωνιστών στην Αθήνα, 25 στην Αργολίδα, 20 στο Βόλο και 2 στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας συνεχίζεται, διευρύνεται και κλιμακώνεται και συνδέεται με τους αγώνες για ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημοκρατία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου έκανε την εξής δήλωση:

Όπως βλέπετε οι κινητοποιήσεις μας είναι ειρηνικές. Βεβαίως δυναμικές, αγωνιστικές και μαχητικές αλλά χωρίς κουκούλες.

Στο συμβολαιογραφείο αυτό εκπλειστηριάζουν διαμέρισμα 31 τ.μ., το οποίο βγαίνει στο σφυρί για 13.000 ευρώ.

Αυτό υπερασπιζόμαστε εδώ. Για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις μας διώκουν και μας καλούν σε απολογία, φορτώνοντας μας τα μισά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Είναι ντροπή και αίσχος. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Δεν θα σταματήσουμε. Δεν θα κάνουμε το χατίρι των τραπεζιτών, να λεηλατήσουν τα σπίτια του λαού, ούτε των πιστωτών της χώρας και μιας άθλιας κυβέρνησης κι ενός άθλιου μνημονιακού μπλοκ, τα οποία καταστρέφουν καθημερινά την χώρα.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει