Λαμία: Μπουρίνι έριξε δέντρα και πλημμύρισε σπίτια


Άνοιξαν οι ουρανοί το απόγευμα της Κυριακής (25/5) στη Λαμία και γενικότερα στην Φθιώτιδα, με το κύμα κακοκαιρίας να εκδηλώνεται με καταιγίδες συνοδευόμενες από δυνατό αέρα.

Η δυνατή βροχή ξεκίνησε στη Φθιωτική πρωτεύουσα περίπου στις 17:30’ και μέσα σε μια περίπου ώρα είχε ρίξει πάνω από 12 χιλιοστά βροχής, με φοβερή ένταση γύρω στις 18:00’ και για 45 περίπου λεπτά.

Μαζί και ο δυνατός αέρας που προκάλεσε την πτώση δέντρου στο πάρκινγκ στο Στρατόπεδο Τσαλτάκη, με τα σπασμένα κλαδιά του να πέφτουν πάνω σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Πλήρωμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας έφτασε στο σημείο, καθώς και Σταθμός της Τροχαίας για την καταγραφή του συμβάντος.

Όμως η κακοκαιρία δεν προκάλεσε μόνο πτώσεις δέντρων.

Στα Καλύβια και στο Παγκράτι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις για απάντληση υδάτων από αποθήκη και σπίτι, ενώ πλημμύρισαν και δρόμοι.

Ο δρόμος στον «Κένταυρο» (οδός Ιωάννου Τσεκούρα), έκλεισε από την Τροχαία Λαμίας, καθώς ο Ξηριάς κατέβασε και πάλι πάρα πολύ νερό, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση από την Ιρλανδική Διάβαση.

Το χειρότερο όμως είναι ότι υπήρξαν και διακοπές ρεύματος στη νότια Λαμία. Σύμφωνα με ενημέρωση, χωρίς ρεύμα έμειναν σπίτια στις οδούς Αμφικτυόνων, Ευκλείδου κι αλλού στο Παγκράτι, αλλά και στην οδό Κραββαρίτου στη Νέα Άμπλιανη, που μαρτυρούν γενικότερη διακοπή στο κομμάτι που δίνει ρεύμα γενικότερα και στα νότια διαμερίσματα.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε περιπολίες και επεμβαίνουν όπου υπάρχει βλάβη, ή γίνεται τροφοδότηση από άλλη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.


Πηγή: lamiareport.gr



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει