Λαμπρινίδης: Tο καλοκαίρι η αποξήλωση πλακιδίων με ίνες αμιάντου από το 6ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Βόλου για το έργο αποξήλωσης των πλακιδίων με ίνες αμιάντου από ορισμένα σημεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης επισημαίνει τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε το αίτημα της σχολικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου δρομολόγησαν την επίλυσή του. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά δημόσια κτίρια ορισμένης παλαιότητας, καθώς τα πλακίδια με ίνες αμιάντου χρησιμοποιούνταν σύμφωνα με τις τότε προδιαγραφές, οι οποίες όμως δεν ενδείκνυνται πλέον.

Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2013 με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και σε συνεννόηση πάντοτε με τη σχολική κοινότητα του 6ου Δημοτικού σχολείου, δρομολογήθηκε η εκτέλεση εργασιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το σχολείο θα είναι κλειστό και θα μπορούν να υλοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Η μελέτη του έργου και ο τρόπος εκτέλεσης έρχονται προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του, Δευτέρα 10 Ιουνίου. Σημειώνεται τέλος ότι για όλα τα παραπάνω υπάρχει στενή συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τον Σύλλογο Γονέων και τη Διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις για το θέμα αυτό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει